Midsommarträningspass – i regn eller solskenet

Ett midsommarträningspass

Underbara sköna, fina, underbara sommar. Det här klippet är från förra året och det ser verkligen härligt ut, eller hur?

Är ganska säker på att jag spelade in det här samma dag som jag började prata med den person som jag numera bor sambo med haha 😀 Ni ser ju att jag ser lite pirrig ut, eller hur?

Midsommarträningspass utomhus (i regn eller solsken)

Övningar

  1. Hopp upp på bänk
  2. Armhävningar på bänk (valfri variant)
  3. Enbensböj på bänk
  4. Snabba hopp upp på bänken
  5. Bänkdips

De här fem övningarna kör du 5 repetitioner av varje övning, och alternativen är att:

  • Springa en runda där du stannar vid varje bänk du ser och kör igenom övningarna ovan. 40 minuter totalt. Gärna snabbt mellan bänkarna.
  • 10 minuter x 2 – så många varv av övningarna som du hinner med. Vila/ ta en promenix mellan första och andra omgången.

midsommarträningspass

Visst är det skönt med både sommar och uteträning? I den här kategorin håller jag på att samla alla mina träningspass, så in och följ så kommer det dyka upp många många många pass!

Mitt midsommarträningspass kommer innehålla mycket träning för överkroppen, i och med att vi åker till London och Oxford imorgon kväll. Allt för att inte ha ont när vi går runt och shoppar där borta… 😉 Kommer ju bli ett par kassar så att säga. 😀 

Sluta krångla – börja träna

Hej på er! Hur är läget? Idag tänkte jag bjuda på ett hemmaträningspass med alla mina övningar jag har som har med en bänk att göra. Vissa är fotade utomhus, vissa är fotade inomhus.

Upplägg:

Upplägget är att du ska göra 50 repetitioner av varje övning, och du får välja hur du ska göra det här helt själv såklart. Någon kanske vill göra fem repetitioner i taget och köra varv efter varv, någon annan gör 15 reps, och någon kör en övning i taget.

Övningar:

Armhävning mot bänk.

Upphopp på bänk.

Utfallssteg med foten på en bänk (bulgariska utfall).

Benpress (med vikt om man vill).

Walk up walk down plank.

Dips på bänk.

Mountainclimbers på bänk.

Så 50 repetitioner på varje övning, så snabbt du kan såklart. Lycka till!

Ett riktigt jävligt hemmaträningspass

Hejhejhallå! Dags att träna va? Jag har spelat in och fotat nya hemmaträningsgifar så tänkte sätta ihop dem till ett riktigt jobbigt och svettigt hemmaträningspass.

Börja med att köra igenom alla övningarna som uppvärmning. De ligger längst ner i inlägget.

Upplägg:

Kör igenom alla övningar, 20 sekunder på varje övning, och vila när du kommit igenom hela varvet. 15 sekunder vila mellan varje övning.

Kör så många varv du hinner på en halvtimme. När du är klar så får du varva ner såklart. 

Övningar:

Har du ingen boll kan du använda en vattenflaska, bok eller något annat att klämma ihop mellan fötterna!

För plankan så kan du stå på en bänk till exempel istället!

Klarar du av att göra armhävningar på fötterna så gör du givetvis det!

Lycka till!

Stark mage – hemmaträningspass

Inlägget innehåller reklam för PT-Mini

Hej på er! Ny dag, nya möjligheter, eller hur? Idag tänkte jag bjuda på ett hemmaträningspass med fokus på en stark mage och bål, vilket är värdefullt i ungefär allt du gör. I benböj, i marklyft, i löpning, i simning, i att bära tunga matkassar, i att lyfta upp något tungt och sätta upp det på en hylla högt upp och många andra saker.

Stark mage

Du kommer jobba med två övningar i taget, under en tabataintervall. En tabataintervall består av åtta arbeten och åtta ”vilor”, där dagens arbetstid är 20 sekunder och vilotiden är 10 sekunder.

Varannat arbete är övning 1 och varannat är övning 2. Klarar du inte av att göra någon övning av någon anledning så kan du istället stå i planka.

Uppvärmning:

Här är förslag på saker att göra under din uppvärmning.

Tabataintervall 1

Tabataintervall 2:

Ta en vattenflaska eller en bok.

Tabataintervall 3:

Tabataintervall 4:

Avslutning:

Stå så länge du orkar i plankan och därefter varva ner med följande video:

Vill du ha mer sånt här i din vardag? Vill du anlita mig som PT online, så att du kan bygga upp din styrka hemifrån när det passar dig? Att anlita min tjänst PT-mini är precis det där. Du får träningspass varje vecka för att bygga upp din vardagsstyrka och och för att klara av de utmaningar du vill testa på.

För 500kr/månaden får du träningsschema direkt i din mail, och mycket mer. Spana in tjänsten nu!

Dagen då jag officiellt blev ett ljushuvud

Haha jag är ju fantastiskt rolig.

Tyckte lampan i omklädningsrummet på Actic var väldigt rolig, uppenbarligen. Testade förövrigt på ett nytt gym idag, Actic Eskilstuna City. Gillade det, utbudet och variationen i vad de hade för träningsmöjligheter.

Förutom deras bänkställning. Själva bänken var ingen bra bänk (alldeles för mjuk, kändes som en mysig bänk mer än en träningsbänk), och ställningen var lös så flyttade den varje gång jag la tillbaka stången.

Var i Eskilstuna för att jag skulle göra ett samarbete med ett företag för bloggen som kommer upp nästa vecka (så kul och jobbigt), och för att H skulle dit också.

Passade på att träna på Actic Eskilstuna City under tiden. Gillar att man får träna gratis på alla Acticgym om man jobbar för Actic. Vet inte hur många gym det finns i Sverige men det är ju ett par stycken.

Undra om det finns någon där det är en bra bänkställning. Hittills har jag tränat på sju olika och inte hittat en enda 😉 

Idag tränade jag:

Bänkpress. 8or på 30 och 35kg, 6 på 37.5 och två 3or på 40. Tänker att jag ska klara göra en 5 på 40kg innan jag går upp för PB-försök nästa gång på högre vikt.

Militärpressar. Först på stången och sen la jag på 5kg, så 25 kg pressade jag.

Hantelrodd, började på 14kg, slutade på 20kg.

Latsdrag, supinerat grepp, smalt. Minns inte vikterna dock. 😀

Kändes snyggt att posera där med en brandsläckare. 😉

20 till 1 – hemmaträningspass

Godmorgon! Idag är det torsdag (och kristihimmelfärdsdagen) så idag är väl en extra bra dag att träna hemma på, eller hur?

Dagens pass jobbar ner från 20 till 1, alltså börjar du med 20 repetitioner och jobbar dig neråt. Är det för lätt kan du alltid jobba dig uppåt igen. 😉

20. Benböjspump

Pumpa upp och ner 20 gånger om.

19. Armwalk

Gå upp och ner på armarna. 19 varv.

18. Situps.

17. Utfall bakåt.

16. Sidoplanka med hantellyft

16 stycken per sida. Perfekt. 😉

15. Armhävningar

14. legraises

13. Bålvrid

12. Benpress på bänk/stol/soffa

11. Plankhopp

10. Walk in walk out plank

9. Höftlyft

8. Planka med hantel-vridningar

7. Upphopp

6. Mountainclimbers

5. Burpees

4. Getups

3. Touch toes

2. Jägarvila (20 sekunder)

1. Planka (1 minut)

Stark mage – hemmaträning

Torsdagar är väl en sån där extra bra dag att träna hemma va? Tänkte bjuda på en liten träningsutmaning till er att köra, med fokus på bålstyrka.

Upplägget är så att det blir fyra tabata-omgånger, med olika övningar för hela kroppen, men lite extra fokus på bålen då. 20 sekunder arbete, 10 sekunder vila, 8 gånger per tabata-omgång. Per tabata är det två övningar som du gör varannan gång, alltså totalt 4 gånger per övning.

Tabata 1:

Walk in walk out plank

Benböjspump

Tabata 2:

Vanlig planka

Sidoplanka med hantel

Tabata 3:

Burpees

Getups

Tabata 4:

Armwalk

Armhävning

Inte så komplicerat men kan bli hiskeligt svettigt om du jobbar hårt. Lycka till <3