• Blogg

  Måste man välja glädje varje dag?

  Jag är mitt i att läsa en riktigt bra bok. Bok två i serien om Cirkeln, ni vet ungdomsboken som utspelar sig i Engelsfors?

  Annars är det ett hett boktips.

  Och utan att avslöja förmycket, så är det en organisation som kallar sig POSITIVA ENGELSFORS som ungefär hela boken handlar om känns det som, och den här PE-organisationen då, den ska omvandla hela staden till att bli positiv.

  Välja glädje.

  Välja lycka.

  Välja att tänka positivt.

  Sudda, sudda, sudda bort din sura min.

  Och såna saker får mig alltid att tänka väldigt skeptiskt.

  För att även om tanken är god, att det kan vara bra att fokusera på det som är bra här i livet, om det som får en att må bra, typ att umgås med vänner som får en att må bra, så är det lite läskigt med såna där personer som BARA ska tänka positivt.

  Det är som att de inte kan må dåligt, inte får må dåligt.

  Som att de trycker bort det dåliga.

  Jag tror nästan att det är mer viktigt att våga må dåligt än att må bra varenda dag.

  När en låter sig må dåligt på riktigt och accepterar såna känslor istället för att trycka bort det, så tror jag att det blir enklare att se ljuset på riktigt.

  När en låter sig vara ledsen och gråta ut, prata med någon man tycker om och erkänna för sig själv att man inte alltid mår bra, så blir det som att de där BRA stunderna känns bättre.

  Så är det i alla fall för mig. Jag har varit expert på att trycka bort, stoppa undan, men nu försöker jag inte göra det, nu försöker jag bara må bra, och i det inse att jag mår dåligt ibland.

  Det är okej. En får må dåligt.

  Man får må dåligt, man får prata om det, man får be om hjälp. Man kan ringa 1177 och säga att en mår skit och få en psykologtid eller kuratortid. Man kan ringa en förälder eller barn för den delen, syskon, vän, kollega, en jourhavande präst, vem som helst. Man kan se en värdelös kärleksfilm som en inte bryr sig om handlingen alls om för att man gråter över sitt egna liv, och det är fine.

  Det är bra att må dåligt när man gör det och liksom inte stänga bort de där känslorna.

  Lika viktigt som att det är bra att vara positiv.

  Men jag tror på riktigt att det är farligt att bara vara positiv. Livet är inte bara positivt. Livet är inte bara glädje. Ibland är det enklare, men ibland är det tuffare.

  Håller ni med? Eller är ni team POSITIVA ENGELFORS?

 • Blogg

  Energiboost med danspass

  Att hålla danspass, och ja, inte bara ett utan 3 (eller två dans och ett aqua, som är typ samma sak), ja, det tar så himla mycket energi, blir ju helt galet slut i kroppen.

  Men alltså, WOW, det är ju för roligt också. Blir så glad av alla leenden, av låtarna jag valt (haha) och att bara få skaka loss och släppa loss i ett par timmar.

  När en håller danspass så behöver en ju ge 150% av en själv minst, men när man sätter det så är det så tacksamt att ha gruppträning, en får så mycket tillbaka också.

  Galningarna jag hade idag släppte loss och sket i att fundera på vart de hade sina armar och ben och allt sånt haha, de bara körde på, skrattade åt mina småbus och vi bara körde all in.

  Älskar att få släppa loss och bara skratta, slänga med armarna och bara ta ut varenda sväng, snurra, hoppa, ha lite attityd till Zara Larsson, dansa till Queen, ja, ni fattar väl.

  Så att jag sovit typ 5 timmar inatt känns såklart nu efteråt, men då, då kände jag mig som bäst i hela världen.

 • Företagarlivet

  En dröm om att vilja växa

  Det känns lite konstigt ibland, men nu är det lite mer självklart. Att företaget funkar. Att det går framåt. Just nu börjar jag gå med vinst igen, efter en kämpig period där jag inte orkade prestera tillräckligt mycket i företaget, men om man kollar på siffrorna i bokföringssystemet, som inte ljuger, så är det stora gröna siffror.

  I bokföringssystemet skriver jag in varenda löneuttag jag gör, varenda företagskostnad och såklart allt som jag säljer skrivs in där. Allt. Varenda krona. Varenda kostnad, varenda försäljning.

  Och det går med vinst.

  Så nu börjar jag ju slappna av och börjar drömma igen, vilket är magiskt skönt ändå. Det kommer in fler och fler förfrågningar, vilket är KUL och jag känner ju att jag bara vill växa ännu mer och ännu snabbare.

  Ta bort onödiga saker som drar energi och drar tid från mig, men såååå bra går det inte än.

  Dock så gör det här att jag inte känner mig stressad. Jag har tid att ta ledigt ibland. Jag har tid att kolla på hockey när det är hockey, utan att känna att jag måste jobba samtidigt.

  Just nu drömmer jag om…

  … att kunna dra utomlands en månad och jobba med MITT företag, inte åt någon annan utan bara för mig själv. Att inte känna att jag måste göra ditten och datten och sen övrig tid jobba åt mig själv.

  … att bara kunna betala av mina csn-lån direkt haha. Okej, jag vet, det är inget farligt lån, det är ett bra lån och man behöver inte oroa sig för räntor etc, men jag har alltid ogillat att vara i skuld till någon annan och att ha den summan som jag har lån på, nej, det är faktiskt så jobbigt.

  … att lägga tid på min egna träning och bli riktigt stark under hösten. Att på riktigt få till mina knäböj. Att på riktigt bli stark som fan.

  Det drömmer jag om.

 • Företagarlivet

  Veckans planer – PB-vecka

  Tänk när det var så varmt så man kunde gå i shorts och linne hela dagarna. Det var ju rätt najs. Längtar kanske bort igen, kanske… 😉

  Måndag: hemmajobb och fix efter att hunden lämnade mig haha… Försöker städa iordning lägenheten och fixa och dona.

  Tisdag: hemmajobb och PB-satsning på kvällen! Ser fram emot att se hur mycket jag ökat i bänkpress efter det här programmet jag kört!

  Onsdag: ska ha danspass och aqua på Actic! På kvällen ska jag träffa en kompis, och så funderar jag på guerilla office mitt på dagen!

  Torsdag: Ska egentligen ha tre pass på kvällen………. Men ska nog försöka övertala mina kollegor att ta dem så jag kan åka till Karlstad och gå på hockey istället. Annars får jag streama på skärmen samtidigt som de svettas och köra någon slags workout med Lakers, att de får göra en viss övning när olika saker händer. Kanske funkar ändå.

  Fredag: Ledig dag! Tränar och så.

  Lördag och söndag: jobbar på actic, jobbar med företaget och tränar!

 • Blogg

  Veckans bästa – lugnet i mitt hjärta

  Veckans sämsta: att bli av med Nyko.

  Veckans bästa: att bli av med Nyko.

  En förklaring: Nyko var den finaste och mysigaste hunden, men också en hund som tog extremt mycket energi från mig. Jag kunde inte jobba, jag kunde inte slappna av, jag kunde inte ta hand om honom som han ville och förtjänade.

  Med mina krav på hur jag hade velat ha vår relation, och med vad han behövde för att må bra, så… ja, det funkade inte.

  Det hände för mycket runtomkring mig och jag klarade liksom inte av det mer. Klarade inte av att orka honom, när livet på så många andra ställen också var sköra. Det blev för mycket, jag kände inte att jag hade tid för mig själv och ja, alltså, det går sönder inom mig, men jag var inte rätt för honom.

  Hade klarat av det bättre om jag känt till hur han var tidigare, samt att mitt liv var stabilt i övrigt, och mina andra pelare i livet inte var sönder, men nu är det så och ja, det här är skitjobbigt. Gråter just nu, och kommer fortsätta gråta ett tag till.

  Men nu är det som det är och jag har inte en schäfervalp hos mig längre.

  Kommer nog inte ta på mig ett sånt uppdrag på bra tag. Det funkar inte. Jag måste fixa så att andra saker känns stabila först.

 • Träning,  Värt att tänka på

  Att börja gymma – tre läskiga saker att hantera

  Det här med att börja gymma och komma till ett nytt gym, och våga sig in och köra liksom, det är ändå lite läskigt. Läskigt för att man inte vet vad man möter, vilka som finns där, vad jag ska förvänta mig, hur kulturen på det gymmet är och vad jag ska göra riktigt.

  Gymkulturen på ditt nya gym

  Kanske det mest läskiga, det som gör att många drar sig för att gymma på nya ställen.

  Här är a och o att be om en rundtur. Jag brukar alltid göra det, och får jag ingen så brukar jag inte vilja gymma där, i alla fall inte om jag ska gymma själv.

  Be personalen att visa runt i gymmet, och se över vart toaletter och omklädningsrum, be dem visa konditionsmaskinerna (de brukar alltid funka lite olika) och be dem visa vart allting finns, åtminstone det du ska använda den dagen.

  Det kanske tar en liten stund, vissa gymvärdar brukar bli helt i extas för att någon vill prata med dem, åtminstone brukar jag bli det, för många vill knappt säga mer än hej haha, men det brukar ändå vara smärtfritt, utan istället ganska skönt att få genomgången!

  Då känner man ofta av hur stämningen är på gymmet, man ser vilka gymvärden hejar på, lite hur det funkar, vilken väg personen tar genom gymmet och så vidare.

  Om det inte finns någon som vill gå igenom gymmet och visa, så hade jag antingen tränat på ett annat gym där det finns sånt, eller tagit med en person som kan gå igenom det med dig. Kanske känner du någon som tränar där redan?

  Vad ska jag göra?

  Det här kan vara svårt att jobba med, eftersom vissa gym har mer saker än andra. Är du van att gymma med en typ av träningsredskap och det inte finns på ditt nya gym kanske det blir extra tufft och du känner dig lite osäker på vad du ska hitta på.

  Kanske är du helt ny och inte har en susning om vad man ska göra överhuvudtaget? I så fall hade jag bokat en personlig tränare, eller kanske köpt min gymkurs! Då blir det en tydlig genomgång av vad du ska göra, och du får hjälp och stöd i din träning.

  Tänk igenom en grundplan, typ som att du ska träna ben idag, och så kör du olika övningar som tränar dina ben. På vissa gym kan det finnas bra skivstångsutrymmen, på andra kanske det finns en släde att dra, och ja, på vissa gym finns det bara hantlar att köra med.

  En grundplan som du kan modifiera efter de förutsättningar som finns där du är.

  Hjälp, alla kollar på mig?

  Alltså, jag ska inte ljuga, men jag kollar en del när jag ser att det är någon ny som tränar på mitt gym, jag är ändå en nyfiken själ.

  Men ganska snart tappar jag intresset och fokuserar på mig själv.

  För så gör nog de flesta, de blir glada att det kommer någon ny som vill ta tag i sitt liv och investera i sig själv, och sen så bryr man sig inte jättemycket mer än det. Man fortsätter träna, glo i sin telefon, eller kanske ta snygga bilder till instagram.

  Om någon kollar på mig, speciellt om jag är på ett nytt ställe, brukar jag le lite mot dem och sen gå och göra min grej. Ibland kanske jag till och med säger hejhej, eller så skiter jag i det.

  Folk är nyfikna, så är det ju, men det får man nog bara acceptera.

  Ha din plan, gör det du tänkt, testa dig fram, se vilka maskiner och övningar som används av andra medlemmar på gymmet och se om du ska göra samma, eller kanske något helt annat.

  Psst: Glöm inte att anmäla dig till min gymkurs.

 • Blogg

  Min första uppgift på utbildningen är klar!

  Haha den här GIFen jag gjort var extremt talande för hur jag känt senaste timmen!

  WOHO, nu har jag gjort klart första uppgiften i min java-utbildning!

  I höst läser jag en 7.5hp-kurs på Gävle Universitet, och kursen är en java-grundkurs, så jag ska få lära mig att göra väldigt väldigt enkla program i java!

  Som ni kanske vet så har jag pratat om att jag vill gå olika programmeringsutbildningar länge, och har påbörjat olika onlineutbildningar, men jag har liksom känt att det har blivit för komplicerat direkt, eller varit för basic nivå så jag tröttnat, eller bara… att jag har varit ofokuserad hehe.

  Nu har jag istället valt att läsa programmering på universitetet och det är på något sätt mycket enklare att få saker gjorda på det här sättet! Lite töntigt kanske men behöver någon som förväntar sig att jag lämnar in arbetet, samt att jag inte går på antingen för svåra eller för enkla saker.

  Nu är det istället en enkel uppgift som ska in varannan eller var tredje vecka, och sen i januari så ska vi ha en tenta. Har inte bestämt mig för om jag ska ansöka om att få göra den här, eller om jag ska göra den på plats i Gävle? Har inte varit i Gävle så vore ju kul att… se hur det ser ut där? Haha.

  Här kan ni läsa mer om min utbildning!

  Egentligen hade jag sökt in till en ”programmera mobila appar”-kurs men jag sökte in dagen efter antagningen stängde, så kom inte in på den! Haha så surt. Kom liksom på det försent.

  Så får söka till vintern istället tänker jag, om jag fortfarande tycker att det är roligt dvs.

  Min plan med det här är att kunna programmera verktyg till mitt företag, eller kunna förstå bättre vad det är jag köper in om jag betalar någon annan att göra saker åt mig.

  Jag har liksom många olika små-appar som jag skulle vilja programmera, men vi får se vad och om jag skapar för något!

%d bloggers like this: