Träningsåret 2021

I början av 2021 satte jag stora träningsmål. Först och främst ville jag springa det där Stockholm Marathon och tränade för det, och sen ville jag träna tunga vikter på gymmet och försöka klara av att göra PB i både marklyft och knäböj.

Det blev inget av det med någonting gjort.

För i början av 2021 trodde jag fortfarande att corona sakta men säkert skulle försvinna från vår jord, i och med vaccinationerna, men nu verkar det ju mer som att det här är något vi ska leva med ett bra tag, om jag förstått allt rätt.

Så istället för ett bra träningsår så har det blivit… sådär.

Jag har tränat en hel del, absolut, men jag har inte tränat med den kontinuiteten jag önskar och behöver för mina mål.

Först angående löpningen:

Jag tränade en del löpning, men inte alls så mycket som jag borde, men var ändå något så när inställd på att springa marathon i juni, som det egentligen var tänkt.

Sen blev det inställt och uppskjutet till oktober, och jag tänkte väl att ja, jag kan träna för det, men allteftersom sommaren gick tappade jag suget mer och mer på att springa maraton och sen hoppade jag av det helt.

Gymträningen har gått helt okej, med tanke på förutsättningarna.

Början av 2021 blev det inte mycket träning, eftersom jag flyttade ner till Småland från Örebro och helt ärligt var omotiverad på det mesta.

Försökte motivera mig men det var svårt. Tungt mentalt.

Sen under sommaren landade jag lite mer i att bo här och hittade ett gym jag faktiskt gillade att träna på.

Önskar helt klart att jag tränat mer, men har jobbat väldigt mycket under andra halvan av 2021 och har kämpat med förkylningar som inte vill släppa taget.

Så, jag har lyckats träna upp en styrka i benen som jag inte haft på flera år, och det får jag ändå vara nöjd med.

2022 behöver bli ett bättre träningsår, men det har det åtminstone alla förutsättningar att bli, nu när jag vet hur jag ska hantera coronan, åtminstone för mig själv.

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.