2017 – min årsresumé månad för månad

Tänk vad fint det var ute igår när jag var ute och gick med lille hunden. Så himla mysigt! Hade bara tänkt gå en kort runda men blev ett par kilometer mer än planerat.

Precis som förra året tänkte jag skriva ett inlägg nu där jag går igenom mitt 2017 månad för månad, där ni får hänga med på olika saker som hänt. Träningen tänkte jag lämna tills imorgon, så utesluter det ganska mycket från det här inlägget!

Januari

Började året med att avsluta femte terminen och påbörja sista terminen på Tränarprogrammet. Femte terminen var svettig, sjätte terminen ännu värre. Saknade fjärde terminen enormt, eftersom det var nog den absolut roligaste terminen av de alla. Då hade vi träning för äldre, en hel del praktiskt och allmänt sån kunskap jag ville ha. Aja, vi började jobba med c-uppsatsen här.

Umgicks väldigt mycket med mitt fina gamla lag. Här hade vi varit på lördagsminiutbildning i WFTDA hos den andra coachen. Minns att det var snorhalt den dagen när vi gick hem så vi gled runt som tre små… något… 😉

GBG Workation med Malin, Linnea och Dorotea! Gjorde en vlog från helgen om ni vill hänga med! Otroligt bra och rolig helg var det, vi planerade året, satte många idéer på papper och mycket har hänt i våra fyra företag sen dess. Hoppas på en liknande helg snart igen!

Var även i Stockholm ett par gånger, träffade massa andra vänner, tränade, jobbade på i företaget och allt annat sånt. Försökte få plugget att fungera.

Februari

Förutom att jag åt goda semlor hela månaden så….

Hade jag ett galet roligt samarbete med Vågengalleriorna! Hade samarbete nr två i september, och båda var mycket lyckade! Gjorde hinderbanor för barn i en av galleriorna i stan (Vågen) och det kom så många barn, så det var verkligen så roligt!

Family <3

En hård familj. 😉

I februari gick podden riktigt bra, släppte bland annat avsnittet med Matilda Wikander som är tränare för Örebro Volley. Tränarpodden heter podden och jag längtar tills jag har tid att släppa fler avsnitt!

Tränade lite roller derby. Mest pluggpaus från c-uppsatsen.

Och bästa grejen jag någonsin gjort: fotboll för alla tjejer. Ni som inte vet så drev jag ett integrationsprojekt för ensamkommande tjejer i Örebro i ett och ett halvt år. Vi spelade fotboll en gång i veckan på universitetet och det var nog det roligaste på hela veckan. Att få gå dit, lägga plugget på viloläge en timme och bara springa runt och vara lite galen och jaga en boll tillsammans med de här bästtjejerna. Borde nog dra igång det här igen. Världens bästa grej någonsin.

Mars

Stora och viktigaste saken som hände i mars var nog antagningsprövningen. Då fick jag reda på att det var dags för mig att göra GMU i Göteborg den 16e oktober, jag fick reda på att jag var himla stark och smart och sådär, eftersom jag fick chansen att göra GMU hos Säkkomp.

Förutom antagningsprövningen så fick jag tillgång till min nya lägenhet och flyttade in här! Var så nöjd (och är fortfarande) med den och att jag äntligen hade ett förstahandskontrakt som inte har något slutdatum om jag inte själv väljer det. Trivs fortfarande här väldigt bra.

Och så var vi i Sundsvall och spelade mot dem! Så kul att få åka på helgroadtrip med bästgänget!

April

Firade påsk (hehe). Systern min var på besök och vi hade myshelg!

Var på TIC och hade det otroligt bra. Har givetvis en vlog därifrån! 😉 Det var även här jag kickade igång hela Militärkvinnor! Fick inspiration och pepp och en vecka senare så rullade jag på med kontot. Så kul!

Jessica Andersson

Mitt roligaste poddavsnitt av Tränarpodden, men det blir nog så när man är helt slut i huvudet och samtidigt intervjuar en av sina vänner!

Maj

Jobbade på med mina recensioner av utegymen i Örebro! Har ni tränat på Stora Holmen?

Här var det väldigt nära min examen, slutspurten på Tränarprogrammet. Var megastressad haha, men mådde ändå helt ok och fick till många bra träningspass om jag minns rätt! Jobbade även med Inte Som Du Tror, Svenska Kyrkan i Örebros stora fest för årets konfirmander!

Juni

EXAMENSMÅNADEN.

Var så nöjd. Det skulle inte komma något mer plugg någonsin. Jag skulle bara göra klart olika uppgifter. Det skulle inte bli mer, bara mindre och mindre.

Hade även sista passet för Fotboll För Alla Tjejer. Minns att vi knappt körde något utan mest satt och pratade. Så otroligt fina tjejer i det där gänget. Hoppas att de kände själva att projektet faktiskt gav något och att de fick en chans att vara sig själva här i Sverige. Tänk att komma helt ensam hit till Sverige. Fyfan. Fly undan krig.

Hängde med Anna på businessmorgon, minglade lite med olika företagare i Örebro och lärde mig lite mer om Örebros näringsliv. Älskar verkligen att gå på olika såna nätverksträffar och att få lära känna nya människor!

Under våren hade vi några blogg-workshops här i stan, som bara var över en dag, men som var himla bra tycker jag! Vi snackade business och framtid, planerade och reflekterade. Vi pratade om varumärkesstrategier och en hel del annat. Hoppas vi kommer ha något sånt snart igen.

Juli

Bästa månaden i mitt liv? Eventuellt. Mysigaste i alla fall. Träffade ju Henke liksom……… 😉 Fast det var inget vi gick ut med då, för ja…. en vet ju aldrig vad som händer riktigt. Men måste säga att det blev himla bra till slut. (Speciellt nu eftersom han står i detta nu och lagar mat till mig hehe)

Under juli så gjorde jag inte mycket mer än att skriva kompletteringar på mina uppsatser som behövde det, släppte två poddavsnitt och jobbade en del. Åkte fram och tillbaka till Katrineholm nästan varje dag kändes det som. Blev lika kär i Henke som i hans hund. 

Augusti

Vi åkte till Frankrikeeeeeee, äntligen. 10 dagar med ”värme.” Den enda veckan under hela Sveriges sommar som var varm, och vi hade typ 15 grader i Taizé. Aja. Vi fick en dag med 35 grader så blev ändå ganska nöjd med det.

Dagen efter vi kom hem skrev jag en tenta för tredje gången och fick ÄNTLIGEN godkänt efter det försöket. Efter två misslyckade försök bytte jag strategi till en strategi jag vet funkar för mig och givetvis fick jag godkänt. Det där med plugglappar, det är verkligen min grej. Bara nöta nöta nöta.

Sprang ju Tough Viking också! Här är min 15km långa racerapport… eller ja, alltså, loppet var 15 km långt 😉

Titta ser till och med brun ut haha! Trodde inte det var möjligt efter den sämsta sommarn någonsin. 

September

Hade samarbetet med Vågen igen då, barnhinderbanan!

Hade mitt första riktiga bloggsamarbete! Skrev ett inlägg för Rabble.com om träningsmotivation och kampanjen de hade just då på Actic. Inte så svårt att tacka ja till det, då jag jobbade på actic då och ändå skulle dit lite senare den dagen! 😉 Dock var det något fel på kameran så fokus fanns inte.

Var i Malmö på WFTDA Playoffs och träffade en av världens bästa rollerderbyspelare.

Fotade lite snygga bilder till bloggen, bland annat denna goingen. Tycker jag är rätt snygg på den, eller vad säger ni?

Och så drack jag en magiskt god varm choklad på Espresso House. Minns inte varför jag var där, men egentligen, behövs en anledning?

Oktober

Vann priset Årets Medlem på Stora Influencerpriset.

Nöjd.

Lämnade in min c-uppsats för andra gången och fick tillbaka den med färre punkter att komplettera så kommer nog inte bli så jobbigt när jag väl börjar med det. Om jag börjar med det…… 😉 Slutade som tränare för Örebro Roller Derby också. Sög. Suger fortfarande. Men tror det är rätt beslut. Vill jobba med en annan sport så då får det ju bli så. Tyvärr.

Och den 16e oktober ryckte vi in. Började min Grundläggande MilitärUtbildning.

November

En reflektion om min utbildning kommer komma i ett eget inlägg.

Vad som hände under november var att min syster kom på besök en helg och vi hade shoppingmys i Göteborg. Förutom det åkte jag hem varenda helg och bara sov och sov. Skönt som bara den.

December

Som sagt, reflektion om GMUn kommer i ett eget inlägg.

Vi har firat jul, och nu har jag två veckors ledighet innan sista delen på GMUn börjar.

Henke var ju förresten och hälsade på i Göteborg och vi fick en mycket mysig helg där borta.

Nu under mellandagarna ska jag bara fortsätta vila upp mig, träna massor och försöka träffa en del finisar. Klura på roliga blogginläggsplaner för 2018 och sätta en plan för vad som ska hända i mitt liv under året som kommer. Och såklart så ska vi fira in ett gott nytt år. 

Vilket år det blev

Inte riktigt som jag trodde, om man läser det här inlägget.

Men det är väl det som är charmen med nya år… att man kan tro och hoppas och planera, men året har andra planer för en ändå. En vet inte alls egentligen vad som kommer hända.

Är stolt över mig över att jag överlevde sista terminen på Tränarprogrammet, att jag bara har c-uppsatsen kvar nu att göra för att få min examen. Är nöjd över att jag inte fegade ur och sket i att åka till Göteborg och GMUn. Är väldigt nöjd över att jag hittade Henke. Är glad över att jag och Ebba åkte till Taizé och hade det bra i lugn och ro där.

I veckan som kommer så kommer ni få läsa om mitt träningsår och lite andra reflektioner om 2017. Är ni också laddade för 2018?

4 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.