Sätt dina träningsmål 2017

clara färdiga gå

Idag tänkte jag prata om målsättning.

Egentligen mer om varför jag tycker man ska sätta mål, istället för löften. Ni som läst bloggen tidigare vet ju vad jag tycker om målsättning sen tidigare, men jag tänkte prata om det ännu mer. För det är liksom så viktigt. 

Är det ett mål blir det motiverande, du har ett mål att uppnå och du har något att jobba mot.

Är det ett löfte blir det ett krav, du har något som du ska och måste genomföra och som tjatar på dig i bakgrunden.

Ett mål med att komma igång med träningen, eller ett löfte att komma igång med träningen… Ja, jag vet vad jag hade valt. 

Läs mer: Åtta mål du kan träna inför

Vad är det du egentligen vill uppnå?

Tänk dig att du sätter målet ”komma igång med träningen.” Hur definierat är det? När uppnår du det? Vad innebär det?

Ofta är det faktiskt rätt bra att sätta mål som inte är så stora. Ett litet mål kan vara att springa en gång i veckan, att lära sig stå på händer eller att cykla en dag i veckan till jobbet.

Alla de tre målen tycker jag ingår i ”komma igång med träningen” om det är vad du själv anser som det. Något att komma ihåg är att träning automatiskt kommer vara olika för oss alla. För mig är cykling till universitetet en del av min vardag, men för andra är det ett stort kliv från noll. Därför ska du inte värdera din träning mot andra. Vi har alla olika förutsättningar.

träna med clara

REKLAM: I min kurs 30DFC hittar ni många övningar och utmaningar för att komma igång med träningen på riktigt. Det finns många därute som tränar ibland, jojo-tränar som jag börjat kalla det, och ja, känner du igen dig eller? Du börjar träna i några veckor, kommer på en ursäkt, slutar, börjar igen, och så går det runt och runt och runt. Kolla in kursen!

Jag hittade mina träningsmål för hösten 2016!

Haha, och jag var så motiverad att nå de här målen. Jag klarade faktiskt två av dem, 27/5 och att bli starkare. Att bli modigare vet jag inte, men de andra målen har jag iaf inte lyckats med. Att gå från 75 som är mitt böjmax just nu, till att böja 100kg direkt, ja, det kanske inte kommer direkt. Men nu har jag börjat träna för att stärka de delar i kroppen som behövs stärkas för att nå just 100 kg i benböj och 150 kg i marklyft, som jag har som mål på stort.

Att jag inte klarat turn around toestops, ja, det är väl mest för att jag slutat rulla. Lite tråkigt, men samtidigt väldigt skönt för min stressfaktor. Jag mådde inte så bra när jag försökte få in för mycket i schemat ett tag, sen valde jag bort att lära mig åka, och så blev det bättre. Magiskt. 😉

Personlig träning

Vad mina mål för 2017 blir, det får vi ta längre fram. Det har jag inte ens bestämt än. Men det kommer någon dag snart. Och en stor sammanfattning av 2016.

Generellt är jag nöjd med 2016, det har hänt massor och jag har gjort en hel del kul saker.

Är ni nöjda med 2016?

Och hur känns dina träningsmål 2017? Har du bestämt dem ännu? Här har du några tips!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.