clara färdiga simma

Snygg bild, eller hur? 😉 Togs i helgen när jag tog en badpaus på vägen upp till Örebro. 

ÄNTLIGEN HAR JAG SOMMARLOV. 

Idag gjorde jag min sista tenta för den här terminen (förhoppningsvis, men omtentan är i höst isf), så nu är jag ledig. Förstå vilken grej. Inget mer plugg på två månader. Bara få läsa om den träning jag själv väljer. Eller ja, jag har en labbrapport jag ska skriva, men den kommer jag ta det piano med, för att, vet ni vad, jag kan. 

Eller ja, jag har inte sommarlov, jag har ju ett företag att driva, en blogg att sköta och så ska jag jobba på hemtjänsten här i Örebro. Jag ska på semester till Frankrike och jag ska hälsa på familjen och göra massor med annat. Men min hjärna har sommarlov, den har ledigt från alla forskningar och den får ladda upp och längta efter ny kunskap.

Ja, jag längtar efter höstterminen. Både efter att få börja, för gillar verkligen universitetslivet men också för att jag vill bli klar med studierna. Jag har så mycket annat jag vill, så kan knappt bärga mig! 😉 Vill jobba heltid med mitt företag och vill göra ditten och datten.

Dock fick jag en bra tankeställare när jag läste Paulinas psykologiblogg, där hon skrev om fysisk och mental trötthet. Det där med att vila. Jag är ganska bra på att vila fysisk, men psykiskt, det är jag inte alltid lika bra på. Vilodagarna håller jag hårt på, men hjärnan kan ju gå på högvarv för det. Att få varva ner i ledigheten och bara släppa allt som stressar, det tror jag är jätteviktigt.

Så i sommar ska jag bland annat ta tid att vila, låta hjärnan få ta sommarlov och ladda upp batterierna inför ett köttigt sista år på tränarprogrammet. Det lär bli tufft, men vem gillar inte utmaningar? Ni som följer mig på twitter vet att jag redan nu funderar på ganska många olika sorters c-uppsatser, men vi får se vart jag hamnar i slutändan.

Eller ja, jag har inte helt sommarlov från uni-livet. Jag har även ett stycke labbrapport som ska skrivas, men den kanske blir något försenad (den är redan försenad så vad gör en månad till………………….. 😉

4 Comments

  1. Låter bra det där med att låta hjärnan ta sommarlov och ladda batterierna 🙂
    Känner igen det du skriver om att hjärnan går på högvarv trots att man har en vilodag. Det är verkligen en övningssak att vila även i tankarna. Får nog ta och skriva något om det sen 🙂

    • Ja, precis 🙂 Det är viktigt, känner det nu med att jag börjar få tillbaka min energi och motivation att göra saker! Vilket är så kul! Hjärnan börjar bli som den ska igen efter lite vila 😉

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.