Att börja träna efter att ha varit sjuk

Nu kanske jag jinxar allt och säger att jag är frisk och blir sjuk igen imorgon, MEN jag tror jag är helt frisk nu. Snorar inte, hostar inte, har inte huvudvärk.

Är bara jättetrött och blir andfådd av minsta lilla fortfarande.

Så…. hur gör man för att börja träna igen och komma igång med allt när man vart sjuk? Antingen bara en liten förkylning eller om ni också vart sjuk lääänge.

För det första så är det bra att prova att ta någon dags extra vila om du har tid och möjlighet för det, för hur drygt är det inte att komma igång med träningen igen och så blir man sjuk DIREKT för att kroppen inte helt är med på banan, trots att det kändes så.

Så först någon dag mer i soffan.

Och sen börja med korta promenader. 10-15 minuter, och se hur det känns efteråt när du kommer hem.

Ta en långsam cykelrunda på 30 min och känn efter om flåset känns behagligt eller skitjobbigt.

Kanske kan du göra ett yogapass hemma, eller testa om du orkar dammsuga lite. Åtminstone är det så för mig, att om jag orkar städa lägenheten (och framförallt vill göra det för att man är så rastlös,) så är man frisk).

Vad ska man köra för pass sen då?

Det beror såklart på vad man brukar göra i vanliga fall, men jag hade valt ett pass som är lite lugnare och kanske inte riktigt involverar helkroppsövningar.

Om man gymmar hade jag valt lite tricepspressar och bicepscurls, lite tåhävningar kanske, någon enklare rodd för ryggen och lite lugn cykling kanske.

Hade jag tränat hemma hade jag kört lite lugna minibandsövningar och försökt hålla pulsen nere, kanske tränat lite balans, och mest tagit det lugnt.

Ska man köra någon typ av kondition hade jag verkligen tagit det lugnt, testat med kanske lite lugna intervaller, där man varvar lugn jogging med att gå och gjort det max 30 minuter.

Orkar man och känns det bra, ja, då ökar man först nästa dag.

Känns det inte bra, ja, då backar man och vilar dagen efter.

En dag i taget. Lite lugnt och långsamt kommer man tillbaka.

För vem orkar bli sjuk ännu en gång? Inte jag åtminstone.

2 Comments

  1. Tack för tips! Tycker själv det är hemskt jobbigt att gå tillbaka till träningen efter att ha varit sjuk, främst för att man tappar så mycket!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.