Pluggstatus: jag fattar ingenting och jag älskar det

Inte en bild från nuvarande plugg, men typ samma relevans i att använda olika färger, stryka under, skriva anteckningar och så vidare.

Just nu läser jag ju en Java-kurs på distans från Gävle Universitet och det är både superkul och väldigt väldigt krångligt.

Just nu är vi bara i uppstarten och jag försöker hänga med i alla programmerarord, vilka är superkrångliga men också ganska enkla att förstå när man läser ordenligt och funderar över vad ordet egentligen betyder.

Det som egentligen är jobbigt är att de tagit engelska (enkla) ord och försvenskat dem, så att de blir krångliga och svåra att förstå, så jag försöker bara tänka ”vad kan det heta på engelska” (eller googlar) och så hänger jag med. Exekvera är ett sånt, men execute på engelska är ju enkelt.

Ju snurrigare desto bättre.

Parallellt med min kurs på Gävle Uni så går jag en börja-programmera-i-java-kurs på codecademy, där jag får lära mig på ett lite annorlunda sätt samtidigt. Där blir varenda kunskap praktisk, och på uni-kursen är det mest teoretiskt, vilket blir en bra kombo för mig! Plus att på codecademy är det ju på engelska, vilket gör att jag förstår det enklare.

For some reason I’ve always thought English was easier to understand… Maybe it’s because the language is so much more complex than the Swedish language, and maybe it’s because the programming language Java is in English…

Ser fram emot allt vi ska lära oss, och allt som kommer efteråt! Har idag sökt fyra nya programmeringskurser, en med mer fokus på androidprogrammering, den jag egentligen ville läsa nu under hösten, så hoppas jag kommer in denna gången!

Och så har jag sökt 2 skrivkurser, för vill bli bättre på att skriva helt enkelt. Vi får väl se vad som händer och vad jag väljer i vinter, ser fram emot antagningsbeskedet!

4 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.