Vad enkel träning är för mig

Inlägget innehåller reklam för mitt företag Clara Färdiga Gå.

Enkel träning

Det är något som jag funderat på senaste dagarna. Det här med den enkla träningen, som är enkel att genomföra, den som har en låg tröskel.

Den träningen som man genomför, även om motivationen är låg. Den träningen som man tar till, även om det känns långt bort att träna.

För mig är det gymträning. Den där enkla träningen som jag kan göra även om det känns jobbigt att träna den dagen. För mig är det liksom naturligt att gå och köra ett träningspass på ett gym, och tröskeln att testa nya gym har minskat enormt, bara sen jag träffade H och vi tränat på alla möjliga gym.

Däremot är inte det där med löpning någon enkel träning för mig.

För vissa är det så enkelt och så självklart att snöra på sig löpardojorna och sticka ut i närmsta löparspår och köra ett par kilometer.

Enkel träning för mig är säkert inte samma sak för dig. För dig kanske det inte ens finns något som heter ”enkel träning”, tröskeln kanske är för hög för att överhuvudtaget röra på sig.

Och hur gör man då?

När en känner att en verkligen borde träna, men inte kan förmå sig att göra det.

Mitt tips är att ta hjälp. Ta hjälp av någon som kan och vet saker om träning. Vad för saker den ska veta om träning, ja, det kommer ju vara olika beroende på vad du vill ha för träning i ditt liv.

För ska du satsa stenhårt på löpträning, ja, då ska du inte prata med mig, utan någon grym löpcoach. Ska du satsa på simning ska du inte heller prata med mig. Däremot, om du vill satsa på enkel styrketräning, antingen utan vikter eller med vikter, ja, då ska du prata med mig.

Enkel träning – den som blir genomförd

Den som du vet att du kan klara av.

Alltså, den enkla träningen kan vara förjävligt jobbig och behöva 110% fokus från dig. Exakt rätt musik i hörlurarna, exakt rätt ord från receptionisten som hälsar på dig på gymmet, eller exakt de där träningskläderna.

Det kan kännas förjävligt att springa de där intervallerna eller göra de där benböjarna, men jävlar vad skönt det kommer vara att bli klar, eller hur? På ett sätt är det ändå enkelt, för du vet hur belöningskänslan i kroppen kommer vara.

För du kommer bli så nöjd med dig själv över att du ens tog dig igenom passet, eller hur?

Enkel träning – när någon annan bestämmer

Det här är väl ändå det enklaste i alla former. Tror det här är därför det går så hiskeligt bra med både gruppträning och personlig träning just nu.

För hur skönt är det inte när någon annan säger åt dig vad du ska träna? Jag tycker det kan vara helt underbart ibland, och lite tråkigt ibland. De flesta träningspass bestämmer jag själv, men ibland låter jag Henke bestämma, eller så följer jag något pass eller program som jag sett på någon blogg eller en annan kanal.

Eller så kan jag jobba med tid, och låta tiden bestämma hur länge jag ska köra en viss övning. 20 sekunder = gör så många utfallssteg som möjligt.

Träning är inte svartvitt.

Så därför tycker jag att du, just du som läser just nu, ska klura ut vad du tycker är enkel träning. Är det att ta en promenad till jobbet på morgonen? Eller ett svettigt gruppträningspass? Ett långdistanspass på racercykeln? En fotbollsträning eller rollerderbyträning?

Eller vet du inte alls? Nä, det är såklart okej det också.

Man måste inte ha ett rätt och ett fel. Träningen behöver inte vara svartvit. 

 

Vill du anlita mig? Skicka ett mail till mig på info@claratoll.se eller läs om mina tjänster på min pt-sida.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.