Ingen behöver vara perfekt faktiskt

Lyssnade på avsnitt 22 av Forni och Hamilton på vägen hem från jobbet igår. Eller ja, lyssnade på halva avsnittet, halva idag.

Kände igen mig så mycket i avsnittet. Och blev så ledsen för vet att så många andra också känner igen sig. Finns ju en anledning till att det är 30.000 som köpt Mikaelas bok Jag är inte perfekt, tyvärr.

Jag tycker att det är så himla tråkigt att så många (och även jag då) försöker vara perfekta. Försöker ha perfekt jobb, försöker ha perfekt förhållande, försöker ha perfekt lägenhet, perfekta vänskapsrelationer, perfekt instaflöde, perfekt träningsvanor, perfekta morgonpromenader, perfekt kaffemugg, perfekt planerade möten, perfekt hobby, perfekt husdjur och hinna åka på x antal resor per år också.

Jag jobbar ofta med det här med mig själv, speciellt efter förra året som var väldigt jobbigt rent psykiskt, som ni som hängt med vet vad jag pratar om. Gick inte helt in i väggen men det var inte långt ifrån. Skulle absolut inte orka jobba 100% nu om vi säger så.. 🙂 Jobbar ständigt med framförallt träningsbiten; att även om jag är PT så behöver jag inte få till den bästa träningen, speciellt inte nu när jag är skadad.

Det gör inget att jag inte har någon träningsplanering. Det gör inget att jag inte gjort marklyft eller benböj på evigheter. Det gör inget att jag inte springer någon gång i veckan, att jag inte cyklar varje dag till jobbet (och är en förebild), att jag inte yogar varje morgon och allt möjligt sånt ni vet, sånt man ska göra för att vara perfekt. 

Jag vet att det finns så många därute som strävar efter den perfekta kroppen, som jobbar efter att få till perfekt träning och den ultimata viktnedgångsplanen. Såna som vill få till fem gympass i veckan, som vill hinna löpträna tre gånger, som vill gå ner några kilon till sommaren och som vill så mycket mer.

Det är precis det här jag försöker jobba mot i mitt företag, alltså att folk inte ska känna såhär. Jag försöker vända det så det blir tvärtom. 

Jag tycker inte att träning ska vara för att ”man måste”, utan träning ska vara för att det är roligt och att en mår bra av det. Jag tycker att det är så tråkigt att gå in på olika ställen om träning och all reklam som riktar sig till kvinnor handlar om att gå ner i vikt och bli ”slimmad”. Senast igår försökte jag hitta några kul träningsappar, men där stod det ”loose weight” som prio i marknadsföringen, ingenting om träningsglädje och bygga muskler eller något sånt.

Jag försöker jobbar med att jag själv ska tänka att det jag gör i träningen duger. Ibland blir det två promenader med hunden, ibland blir det ett gympass och ibland blir det ingenting. Fine. Det gör inte så mycket. Jag tror det är superviktigt att inte försöka vara perfekt inom alla områden, som hus, karriär, träning, utseende osv. Att försöka tänka att det jag gör duger och att så jag ser ut, ja, så ser jag ut.

För vad är ens ett perfekt liv?

Håller du med?

2 Comments

  1. Jag håller helt och hållet med dig! Vad jag sett skapar denna strävan efter perfektion massor av onödig inre stress. Gällande träning ska det, som du säger, vara för att det är kul, inte pga en känsla att en ”måste”!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.