Mina fem förebilder i träningsvärlden och sporten

Idag är det internationella kvinnodagen, och idag är en sån dag då jag vill visa er vilka kvinnor inom idrotten som jag verkligen ser upp till. Det är personer och det är lag, det är träning, det är sport och det är liksom sånt som jag verkligen gillar.

1. Lovisa Sandström

Träning. Hälsa. Glädje. Lovisa är just nu min största förebild. Sån power i att driva företag i träningsbranschen, bara tar för sig, driver mängder med företag i samma och bara tar för sig. Håller med henne i mycket och hennes och Jessicas podd går varm här hemma.

2. Svenska fotbollslandslaget

Kan vi bara tänka tillbaka på sommaren 2016 och vilken galen resa de gjorde? Förebilder? JA, hela högen.

Pia Sundhage är nog den coolaste jag träffat någonsin. Tänk att hon ville träffa mig. 

3. Petra Månström

Det går inte att lyssna på ett avsnitt av Maratonpodden utan att bli sugen på att börja maratonträna. Nästan omöjligt. Eller att bli inspirerad av hennes intervjuer. Mitt absoluta favoritavsnitt är med Markus Torgeby. Men sättet Petra pratar om löpning alltså… Ja, det gör mig sugen verkligen. Så himla bra!

4. Angelica Roos

Kan vi prata om att Angelica var den första tyngdlyftaren på 20 år från Sverige som ens fick tävla i OS? Kan vi prata om att hon var den första kvinnliga idrottaren någonsin från Sverige?

5. Hela mitt älskade Örebro Roller Derby

Vet inte hur mycket de har lärt mig om träning (livet) sen jag började för två år sen men ja, genom att tacklas och kramas har jag (och dem?) utvecklats till vart vi är idag. Och vi har inte ens börjat.

Hela föreningen består av personer som kämpar för sina rättigheter och andras rättigheter. Det är en sån där stämning i laget (tycker jag) där normer ska brytas och där strukturer ifrågasätts och saker görs på annat sätt än vad som alltid har gjorts. 

Det finns inte många som jag ser upp till så mycket som mitt lag. Att jag får vara en del av dem liksom. Det är lite magiskt. Lite läskigt. Väldigt underbart. Jag är verkligen stolt över att få vara en del av Örebro Roller Derby. 

Sport och träning kan vi inte få för mycket av

Det är alldeles för få kvinnor i idrottens värld faktiskt. Det behövs vara fler. Mer. Massor med fler.

De här fem personerna/lagen är min stora förebilder inom sport, träning, idrott, ja, ni vet. Det är dem jag ser upp till, följer för att utveckla mig själv eller utmanas av för att de vill utvecklas.

Vilka är era förebilder?

4 Comments

  1. Jag tipsar omedelbart om Kristina Palten, som slog världsrekord på 48 timmar löpband och sedan sprang ensam tvärs genom Iran. Svårslaget! Video finns här:

  2. Charlotte Kalla är och kommer för alltid vara min stora Idol – drivet den kvinnan har….magiskt… jag liksom ryser 🙂

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.