Jag hoppas du har njutit av din semla idag

Ett ämne som är viktigt för mig är hälsa och att vara hälsosam. Eller, egentligen hälsosamt hälsosam.

Hälsosam innebär oftast numera att folk slutar äta onyttigt helt, onyttigheter de sträcker sig till att äta är nötter och det är enbart tillåtet på lördagskvällar en gång i månaden. Förutom det ska allt vägas och mätas och ingen sås på tisdagar och sådär.

Jag ser fler och fler på instagram som tagit hälsolivet lite för långt och dragit gränserna lite för hårt. Tyvärr.

Att vara hälsosamt hälsosam innebär för mig att en försöker ha de flesta måltider nyttiga varje vecka, men att några tillfällen får vara lite onyttigare utan att det gör något. Inte varje dag, inte varannan, men kanske tre eller två tillfällen i veckan.

Mitt knep är att i förväg planera ut de två tillfällena, så som jag planerat att äta semlan idag. Sen har jag planerat en kladdkaka på fredag, eller eventuellt lördag och kanske fika på söndagen också. Ett par gånger, inte för mycket, inte för lite.

Planerar du ut såna här tillfällen så blir det också lättare att ha koll på den där ångesten som vissa kan uppleva om de hetsäter eller mår dåligt över att de äter för mycket dåligt för ofta. Istället blir de här två tillfällena två tillfällen som du verkligen kan njuta av, utan att värdera dem eller tänka på det som något som är fel. För det behöver inte vara fel att äta socker ibland. Välj dina tillfällen och håll dig till dem.

Och du, när du ändå håller på, dra med kollegorna på det också. Det räcker med en bulle/vecka på kontoret, eller hur? 😉

Haka inte upp dig på kalorier in och kalorier ut

Det är visserligen viktigt i vissa fall, men för de allra flesta handlar det mest om att hitta en träningsform som är rolig och sen att begränsa sötsaksintaget (chips ingår i detta ÖRD) och inte äta onyttiga saker varje dag.

Ge din kropp de bästa förutsättningarna den kan få för att må bra.

Jag hoppas verkligen du njöt av din semla idag. Att den smakade sådär underbart gott och gick rakt ut i biceps.

Min var (som ni kanske ser) lite sliskigt blöt, för det regnade på den när den köptes… MEN riktigt god ändå! 😉

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.