Såhär använder du din foamroller

Älskar att jag börjar kalla mig själv för löpare. Älskar också hur trött jag är i den här filmen. Men kul ändå.

Vad händer i kroppen?

Det som händer i kroppen när du använder en foamroller är att du ger muskeln ”massage” så att muskeln slappnar av och att du når ”triggerpunkter” genom massagen. Genom att sätta ett tryck på specifika punkter på kroppen så kan du hjälpa musklerna att återgå till sin normala funktion.

Träningsvärken går inte att få bort, men det är den där stelheten som jag älskar att rulla bort genom min foamroller. Att från att inte kunna gå normalt till att återfå full rörlighet genom tio minuter på den där rullen är värt all smärta som den ger mig.

En triggerpunkt kan förklaras som en knut i muskeln som kommit av att du antingen inte rört på dig alls, eller kört ett hårt träningspass eller något annat. Något som belastat din muskel på något sätt. Och för att den ska släppa och din muskel ska ”läka” kan en foamroller vara lösningen, tillsammans med annan stretching.

Från en morgon när jag var otroligt stel och hade ont överallt. Plugg och frukost på golvet med min foamroller. 

Att tänka på när du använder en foamroller:

  • Följ musklerna och rulla ut längs med hela muskeln
  • Det gör ont i musklerna =okej. Det gör ont i leder, ben eller ngt som ej är muskel =sluta.
  • Börja försiktigt!
  • Är du ovan? Börja med kortare områden på kanske 10 cm och öka allt eftersom du blir van.

Brukar du använda en foamroller?

Jag kör den här ibland när jag har ont i ben/rygg och så ibland i uppvärmning på gymmet, och ibland som nedvarvning. Vissa säger att en ska köra på en längre tid, jag brukar köra tills spänningen släpper, vilket tar olika lång tid beroende på hur varm jag är. Ouppvärmd blir lång tid och som i passet ovan så körde jag en kort tid eftersom jag var varm i kroppen och musklerna.

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.