Äntligen nytt tyngdlyftningsschema!

Det är dags för mig att kötta 70% igen.

Dag ut och dag in ska jag tacklas med min käre tränares jobbiga schema. Men jag gillar det ändå på något sätt.

Det ska bli så skönt att få lite struktur i träningen igen, även om det vart gött med uppehåll och lite latch-träning i ungefär två månader. Under mina två månader har jag blivit starkare i min rygg och i hela överkroppen plus lärt mig vart alla muskler sitter vilket märks, så fort jag ska spänna och aktivera och sådär så får jag otrolig kontakt och bara några kilon ger otrolig effekt.

Det kommer vara mycket volym nu i början, som idag, då körde jag 3 reps x 8 set på 60% i stöt. Alltså frivändning + stöt x 3 x 8. Det var rama rena konditionspasset. Hemskt och roligt. Mina muskler skrek varje gång på tredje repetitionen, uppenbarligen inte van vid det där.

Imorgon blir pass numero tre i schemat. 

Det som är gött med att ha ett schema att följa är att jag har ett schema att följa.

  • Jag behöver inte tänka ut en plan när jag ska gå till gymmet
  • Jag behöver inte fundera ut vad jag ska träna
  • Jag behöver inte räkna ut hur många set och reps och på vilken vikt

Det enda jag behöver göra är att komma ihåg schemat och lyftarskorna och sen dra dit. Det är så magiskt skönt faktiskt.

Jag gillar att köra mina egna pass där jag bestämmer mig för en muskelgrupp som ska köras, och sen kör jag olika övningar som kommer åt den, men att göra det varje gång en ska ner på gymmet…. det är tufft.

Schemat är egentligen gjort för att jag ska träna tre gånger/veckan, men jag tror att det kommer bli mer. Vissa veckor kommer det bli mindre, eftersom livet ni vet, men andra veckor kommer det bli himla mycket. Kanske nästan varje dag.

Det kommer varvas med bålträning, överkropp och eventuellt lite benträning. Mina ben är dock otroligt starka har jag insett, så behöver fokusera mer på överkroppen. Fortsätta fokusera på den.

Mitt träningsmål är ju bland annat chins och dips, och det är något jag jobbar vidare med. Starkare överkropp helt klart.

Vill du också ha ett träningsschema? Kolla in här så får du mer information om dä!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.