Underkroppspasset

Förra veckan delade jag med mig av överkroppspasset och innan det helkroppspasset. Nu är vi framme på sista passet i träningsupplägget med tresplittsschema. Så nu har du snart all kunskap du behöver, sen är det bara att dra ut och träna. 😉 Underkropp är det roligaste att träna tycker jag, att träna ben och få känna sig stark. Ja, det är inget jag klagar på direkt…. 😉 Så, varsegoda: här kommer underkroppspasset!

Underkroppsövningar för gymmet

Benböj

Benböj är självklart första övningen på underkroppspasset! Det finns ju MÅNGA varianter att köra benböj på, bland annat med en viktskiva som ni kanske ser att jag har mot bröstet. Vanligaste övningen att köra benböj i är väl med en stång på nacken/ryggen, den klassiska benböjen. Annan variant är att köra med stången framför istället (så det känns som den ska strypa en), frontböj. Jag kör mest vanliga benböj och frontböj, men att köra böj med viktskiva eller ex kettlebells är en bra ”nybörjarövning” – för att lära sig hitta sitt djup.

En annan klassiker är utfallssteg. Det är en övning jag brukar göra med kettlebells, liknar övningen under här, men det går ju att ha en stång på nacken/ryggen, liknande benböj eller utan vikter också för den delen. En övning som känns väldigt bra tycker jag, speciellt om man gör ett par repetitioner.

stepup

Stepups brukar jag göra ibland med! Det är en övning som jag skrev innan liknar utfall, men här ska man istället då gå upp på en pall/bänk eller vad du nu kan hitta. Ha ett par vikter i händerna, här har jag kettlebells, och sen är det bara att köra på!

Lårcurls, benpress och en hel del andra maskiner är bra att köra som komplement. De isolerar ju muskeln mer (eftersom de är maskiner), och man tränar inte så mycket stabilitet runtomkring, men ibland behöver man fokusera på en sak också. Det är övningar jag brukar köra ibland mellan tyngdlyftarset eller efter ett träningspass bara för att köra slut på det sista som finns.

Vadpress är en övning det finns många varianter på, men med såklart samma syfte; vaden ska pressa upp dig. Antingen finns det maskiner eller så står du rätt upp och ner och ställer dig på tå. För att utmana extra, stå på en tunn viktskiva så du kommer under ”neutralläget”. Perfekt övning att avsluta underkroppspasset med!

Hoppas du har tyckt om det här temat på bloggen, och att du fått lite ny inspiration och träningsmotivation! Här hittar du all information om träningsupplägget och länkarna till de andra passen! Lycka till!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.