Mitt enda beautyinlägg eller om att sminka sig när en tränar

träning och smink

Träning och smink

För ett tag sen blev jag taggad i en beautyutmaning av Nadine (också känd som okynnescoachen)…. och har efter det funderat en HEL DEL på hur smink skulle passa in på min blogg. Min blogg handlar liksom om att vilja träna, om att komma igång med träningen och en hel del om vad som händer på utsidan. Inte jättemycket om utsidan och om hur träning kan förändra ens utseende, så smink kändes lite off först.

Men sen kom jag på det – jag kan ju skriva om träning och smink. Hur jag tycker det funkar med träning på gymmet, hur det är att alltid gå i träningskläder och om att aldrig någonsin ha använt läppstift (mer än på teatrar eller uppvisningar av olika slag). 

träning och smink

So, this is the osminkade sanningen of me self.

Typ såhär ser jag alltid ut. Ibland (om jag orkar) så sätter jag på mig lite mascara och oftast har jag håret uppsatt.

Tidigare, när jag gick i högstadiet, var det värre. Då var det sminklager på sminklager och sen ett lager smink till för att täcka alla finnar som kom av sminket. Sen skaffade jag pojkvän som sa ”du är finare utan smink”-ish vilket jag också var, så sen dess har jag väl ungefär slutat sminka mig och slutat bry mig.

Att jag läser en utbildning där allt handlar om träning och det enda jag sysslar med är träning av olika slag – ja, det gör inte intresset större. Produkterna jag har hemma just nu är inga höjdare heller, jag får liksom utslag av dem (om jag svettas med dem) hehe. Och att inte kunna svettas med smink gör hela mitt liv opraktiskt, så ser ingen praktisk anledning längre till att sminka mig.

Däremot är det väldigt kul att sminka sig och piffa upp sig för fest och event. Och eftersom jag aldrig sminkar mig (mer än mascara) så blir det verkligen en stor skillnad och jag känner mig skitsnygg.

träning och smink

Vad jag faktiskt använder förutom mascaran:

OM jag sminkar mig så är det mycket guld. Det mesta jag gillar är i guld, så kanske inte så konstigt. I våras var vi i Canterbury i England och då hittade vi en grymt bra butik med massa härliga tvålar, schampoon och allt sånt som luktar gott, OCH smink såklart. Köpte den härliga guldögonskuggepaletten som ni ser i bakgrunden här ovan. DEN är min favorit. Den är skitbra. Blir alltid skitsnyggt. Skulle aldrig drömma om att ha någon annan ögonskugga.

Nu under sommaren har jag även haft lite brons-puder (heter det ens så?) meeen min solbränna börjar dala så tar mindre och mindre sån för partykvällar för vill inte se ut som om jag precis fått en solariesession på endast ansiktet hehe.

Om ni kollar på bilden högst upp hittar ni även en BB-cream och en concealer men….. tycker verkligen inte om dem hehe. Använder bara om det är en finn-kris, men annars väldigt sällan. Sen ser ni även såna där eyelinergrejer längst upp (en i guld också såklart) men de… ja, de mest står på hyllan.

träning och smink

Hudkrämer däremot – det har jag för mycket. Här är mina två nuvarande favoriter. Body butter och en hudkräm som jag gjorde för snart fyra år sen (!!). Den innehåller bivax och rapsolja bara och den har jag kokat själv.

En gång i tiden drev jag först UF där jag gjorde hudsalvor, och sen drev jag ett företag i ett och ett halvt år där jag gjorde ungefär samma sak. Kan ni tänka er? 😉 Det här är sista hudsalvan som är kvar, men alltså. Kvalitén på salvorna, de är ju magiska. Fick slänga de som jag gjorde på olivolja efter ett och ett halvt år (som var kvar) för att de hade unknat (säger man ens så?) men de med rapsolja, ja, de funkar ju tydligen fyra år senare. Ska hem till föräldrarna antagligen nästa helg, ska försöka göra mer då.

träning och smink

Den sminkade sanningen om mig själv.

Skillnaden här – håret uppsatt och mascara. Tycker liksom inte det behövs mer om en ska jobba med träning. I era jobb kanske det är annorlunda. Eller så tycker ni det är så himla kul att fixa i ordning er, som jag också tycker att det är ibland. Att stå och bara fixa sig fin inför något speciellt eller för inget alls, det är himla mysigt.

Läs mer: Elin skriver om smink och retuschering i Photoshop.

Tänk om någon skulle säga till högstadie-Clara att universitets-Clara känner sig mest bekväm utan smink. Blir nästan tårögd av tanken. 

Beautytag continues:

Bossbloggen – vore så kul att veta hur du tänker kring smink ur ett chefsperspektiv. Mycket smink, lite smink, mjuk eller hård sminkning? Sen är jag nyfiken på vad Paulina tänker om smink och psykologin runt om den. Sen vill jag veta vad cykel-Clara tänker om smink, hon är ju i samma träningsbubbla som jag är. Hur funkar det att vara sminkad om det är dags för ett distanspass på cykeln?

4 Comments

  1. Så roligt att läsa om! Älskar perspektivet. Jag har själv upplevt att ett jobbigt hinder med träning är just logistiken runtom, och för mig som är sminkad minst fem dar i veckan och _vill_ sminka mig är det besvärligt med hur mycket jag orkar släpa med mig samt effektivisering av sminkrutinen.

    Numer tar det mig väl iofs kanske 10minuter att lägga en full makeup och mitt hår tar kanske totalt sett 20minuter i veckan att fixa med utöver hårtvätt och torkning – men som yngre var det en pärs. Tack för något som låg helt utanför din comfortzone <3

  2. Tackar för utmaningen i att skriva om något som inte alls är jag. Det är intressant att läsa om hur andra gör, för själv har jag inte rett ut det. Jag har inte sminkat mig på flera år, just för att jag tycker det är för krångligt. Nu i höst skulle jag vilja använda mascara någon gång i veckan, men ett jobb i vattnet och träningspass nästan varje dag plus kontaktlinser gör att jag inte ens har vågat prova.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.