Powerlördagspasset

YAY, ÄNTLIGEN LÖRDAG och äntligen dags för lördagspasset! Varje vecka delar jag med mig av ett snabbt och intensivt träningspass, perfekt innan kvällsfikat eller när du nu vill träna… Så länge du tränar! Kör passet rakt av eller få inspiration till ett eget pass!

UPPLÄGGSFÖRSLAG:

Intervallträning med styrka: Spring en sträcka/en viss tid, ex 2 minuter på åtminstone 70% av vad din maxfart är, pausa för att göra de här övningarna under, 15 st av varje övning. Totalt antal varv får du bestämma själv, men jobba under ungefär 25 minuter. Ett tips är att försöka göra så många varv som möjligt, och så testar du dig om två veckor (efter att ha tränat annat såklart) och ser hur mycket starkare du blivit!

AMRAP: As many reps as possible –  Precis som tidigare pass; jobba med övningarna under fem låtar, en låt i taget. Här hittar du min spotifylista med tips på bra träningslåtar. Gör så många repetitioner du orkar, 5 av varje övning, om och om och om igen. You can do it!

mountainclimbers

MOUNTAINCLIMBERS – Antingen gående som i GIFen ovan, eller så hoppar du mellan ytterlägena (så att det blir högintensivt). Antingen en töjar-övning eller en pulsövning. You choose. 15 st på varje sida, resp 5 på varje sida (beroende på vilken träningsform du väljer ovan.

burpees

BURPEES – Hoppa upp, ner och gör en armhävning, och sen upp igen. 15 i första alternativet, 5 i andra.

upphopp

UPPHOPP – 15 i första varianten, 5 i andra. Och ja, jag hoppar ur bild… 😉 

statisk benböj

STATISK BENBÖJ – skitjobbig övning, men så grym. Första varianten jobbar du på 20 sekunder, den andra varianten jobbar du på 10 sekunder. Spänn kroppen, du får inte sitta avslappnad…. 😉

LYCKA TILL!

Idag åker vi till Norrköping, det är dags för rollerderby-SM. Kommer finnas på snapchat, kanske filmar en snutt till youtube och ska blogga lite också tänkte jag! TAGGA!!!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.