Jag klarade 27/5!

Tänka sig! Det tog ett bra tag, men nu har jag gjort det – äntligen! Jag har klarat 27/5 (tjugosju varv på fem minuter) som är ett av alla krav en måste klara för att få spela roller derby, så det känns som det är liiiite närmare nu! Så väldigt skönt att ha klarat det!

roller derby

I maj klarade jag 25 varv av 27, och efter det har jag knappt tränat rd eftersom jag haft uppehåll, men nu är jag tillbaka känns det verkligen som! Det var nog bra med ett sommaruppehåll, att hitta peppen och motivationen igen!

roller derby

Bild från träningen igårkväll – här kör de en dubbel paceline med weaving samtidigt. 

Men vad ÄR egentligen Roller Derby? Jo, men det finns förklarat i det här inlägget. Dock förklarar jag inte riktigt vad minimum skills innebär… Men det är ett gäng tester som en måste klara av för att få spela RD. Det är ju en sport med HÖG skaderisk, och för att inte utsätta någon som inte ens kan rulla för våra hårdaste spelare och vänta oss skallskador, så finns det då de här kraven en måste klara av. Däri är då att klara 27/5, att kunna tacklas, att kunna ramla, att kunna åka på en fot, att kunna gå utan att hjulen rullar alltför mycket och mycket mycket mer. Det är för alla spelares egna säkerhet.

roller derby

Bild från gårdagens träning – här är det genomgång på hur man gör någon övning (vilken minns jag icke). 

För vissa går det snabbt att klara minimum skills, för andra tar det flera år. Tänk vad fantastiskt att vi alla har olika förutsättningar, eller hur? Att vi är olika stora, att vi är olika snabba, långsamma, taktiska, tekniska och så vidare. Vi alla är bra på vår egna grej, och det är min roll som tränare att pussla ihop så att alla spelare blir nöjda och kan utvecklas.

Därför tycker jag om minimumskills-testerna extra mycket – alla är bra på något. Vissa är bra på 27/5 och klarar många fler varv, andra är grymma på att stå stilla (vilket inte är lätt när golv är hala och hjulen på fötterna rullar). Det finns de som är helt awesome på att tacklas och andra på att inte bli tacklade.

Alla spelare behövs.

Alla måste klara minimumskills.

Och efter idag är jag närmare målet. YES!

4 Comments

  1. Jippi Yay! Grattis!
    Innan jag började läsa din blogg visste jag inte ens att Roller derby fanns faktiskt, nu blir jag mer om intresserad av det. Det är spännande att få följa med dig och dina teamisar. Hur är det att åka på sådana där ”rollers” (eller vad heter det ens?), jag är typ livrädd för att slå mig och ramla, inlines går absolut bort. Är det likadant?

    • Tack!!! Haha men kul ju! Du får följa vår säsong 😉
      Man vänjer sig! Både vid att åka, att ramla och att ha miljarder blåmärken… hehe! Det är mer en vanesak! Jag gillar dock inte inlines längre, det är läskigt hehe

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.