Helkroppspasset

Förra veckan skrev jag ett inlägg om ett grundläggande träningsupplägg, och den här veckan tänkte jag därför dela med mig av övningar till det första träningspasset! Schemat är alltså tredagars-upplägg, med ett helkropp, ett överkropp och ett underkropp!

Många av övningarna här tar såklart på både överkropp och underkropp, men jag har valt att lägga dem här för att jag tycker de är de övningar som överskrider de båda kategorierna. Du får självklart lägga upp din träning som du vill, det här är bara ett av miljontals sätt att tänka!

Helkroppsövningar för gymmet

Ryck

Första övningen är RYCK – en av två tyngdlyftningsövningar. Den här är klurig, det är inget man greppar på en gång, utan det är en anledning till att det är en OS-gren, men självklart kan alla öva sig i den. Det är en bra övning om man vill bli explosiv, stark och stabil. Kroppskontroll deluxe. Såhär kan det se ut. 

Nästa övning är utfall med vikter. Nere på ÖKK finns ett bra utrymme för att gå fram och tillbaka, så där kör jag mina utfall med två kettlebells i händerna. De första är alltid lätta, men sen brukar det bränna härligt när jag tar lite för tunga vikter. Så var snäll mot dig själv och börja lätt, sen kan du öka i andra och tredje sättet. Minst fem steg/sida tycker jag!

mage

Den här magdödaren brukar jag köra ibland, en riktig härlig jävel den där. Kör tills du inte orkar mer, sen gör du tre till. Och gör det här i tre omgångar, minst.

Marklyft är en omdebatterad övning, en övning som både tar på rygg och ben. De flesta kör väl den i sina ryggpass, men jag tycker då att den ska vara för både rygg och ben, alltså för helkroppsträning. Är du van marklyftare så kommer här en utmaning: På valfri vikt (ska vara lite lagom tungt) kör 5 repetitioner x 5 set, med en minuts vila.

båtvrid mage

Här är nästa magövning – båtvridet. Sitt som en båt (??), alltså med fötterna i luften och lite bakåtlutad. Ta sen en boll/vikt och vrid fram och tillbaka. Se hur många reps du orkar på den vikten, skriv upp och testa en gång i veckan i fem veckor. Hur mycket har du utvecklats?

burpees

Självklart avslutar vi helkroppspasset med tio burpees, right?

Dela gärna det här inlägget med andra, så att andra kan få lite inspiration! HÄR hittar du grundtankarna om träningsupplägget. Kör du passet? Dela gärna i sociala medier och tagga mig, så att jag får se och kan peppa dig!!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.