Do’s and Don’ts at the gym

Häromdagen lyssnade jag på ett gammalt avsnitt av fitnesspodden, där de diskuterade vett och etikett på gymmet… Och jag kan väl säga att jag höll med om de flesta punkterna de tog upp. Men det var ju bara våra tre åsikter, så bestämde mig för att skriva i en träningsgrupp jag är med i på fb och fråga vad de tycker att man får göra och inte får göra på ett gym… Här kommer resultatet:

träna med clara

Don’t: prata med någon som är mitt i en övning

Do: Känner du att du verkligen behöver prata med den personen just då, ja, men räkna till tio tyst för dig själv, så ska du se att personen antagligen är klar, så kan ni prata sen. 😉 Det handlar faktiskt om säkerhet i vissa övningar, både din egna och den som tränar. Och respekt. Speciellt om du frågar om hur många set personen har kvar… då kan du verkligen vänta. 

Don’t: idiotförklara nybörjare

Do: Alla har vi varit nybörjare. Alla måste vi få göra misstag när vi är första gångerna på ett gym. Var snäll, visa hänsyn och ge gärna råd. OBS: om du ger råd… fråga först om du får ge råd. Alla uppskattar faktiskt inte att få råd…

Don’t: lämna en maskin blöt av ditt svett.

Do: TORKA AV MASKINERNA. Tro mig, det här är vanligare än du kan tro. Det är så häääärligt att se en maskin alldeles blöt av personen som var där innan dig. 😉

Don’t: Kasta metallvikter i marken

Do: Se till att du är på ett gym där du får släppa vikterna ner i marken, och se till att du är på ett ställe på gymmet där du får göra det. Exempelvis så finns det platser på ÖKK där det är meningen att vikterna ska slängas i marken, vore väldigt konstigt annars med tanke på att det är tyngdlyftare som tränar där. På andra ställen därnere får du inte slänga ens en en-kilos-hantel. Why? För de går sönder, för att golvet går sönder och för att det låter massor. Don’t be that one. 

clara färdiga gå

Don’t: sitta på maskinen när andra står och väntar på den, samtidigt som du tar selfies….

Do: Ta gärna selfies, för alla tränar väl egentligen för att se bra ut? 😉 MEN står någon och väntar, eller sneglar mot din maskin som du har ockuperat, ja, men gå av och låt någon annan köra emellan, så du hinner ta en extra bra selfie!

Don’t: ta en massa parfym innan gympasset

Do: Du får gärna vara fräsch när du kommer till ditt gym, inte lukta svett och ha rena kläder innan du börjar…. Men spraya inte loss med parfymflaskan. Det blir bara konstigt när du tränar, och sen finns det asmatiker på gymmet, visa gärna hänsyn till dem!

Don’t: lägg dig i andras utseende

Do: sköt dig själv på gymmet. Ja, det är äckligt om folk inte duschar, men vad folk har på sig när de tränar, ja, men låt dem välja det själva. Om de inte har en skitsnygg tröja dvs, då kan du väl nicka uppskattande… 😉 Och när vi ändå är på den punkten… GLO INTE när andra tränar. Utan att vara generaliserande; men killar som glor när tjejer kör benböj… Suck. Det är som att ögonen ramlar ur ibland.

Don’t: Snacka i telefon genom hela passet

Do: *telefonen ringer* – ”hej…. Jag håller på att gymma nu, kan jag ringa upp senare?” Svårare än så är det inte. Däremot, som jag skrev innan, så ta gärna selfies… Om du inte är i vägen för någon annan som tränar.

Don’t: paxa en maskin eller använda flera samtidigt.

Do: Kör klart din övning och sen kör du nästa. På de flesta gym brukar det vara andra som tränar samtidigt som dig, som också vill använda de redskap som du har, så det finns liksom inte rum för cirkelträning. Visa hänsyn till andras träning helt enkelt.

ökk

Summa summarum: Visa hänsyn mot andra, gör det som du ska och sen kan du göra annat när du kommer hem. Ta listan med en nypa salt och var schysst mot andra. 😉 Så, gå och träna nu! Kommer ni på något som saknas på listan så får ni gärna kommentera det här i inlägget! 

2 Comments

  1. Mycket vettiga punkter!
    Tänker dock på ”Don’t: sitta på maskinen när andra står och väntar på den, samtidigt som du tar selfies….”
    Beror ju på om det en kort paus mellan seten. Sitter ju ändå bara där i typ 20-30 sekunder. Då har händer det att jag tar selfies. (Sällan det är så mycket folk på mitt gym att man behöver köra ”varannan” på en specifik maskin). 🙂

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.