Det här med att bänka

Clara Toll

Efter en kortare träningssvacka så kom jag ner på gymmet med med energi som jag inte känt på ett bra tag och jag körde ett riktigt bra pass. Mycket fokus på överstötar, fick feedback från mina två tränare som jag inte träffat på två veckor (ca den tiden jag haft en svacka, ser ni sambandet?) och kände mig allmänt grym.

Jag körde lite rörelseträning, vilket var skönt nu i efterhand, känner mig både rörligare och olika småkrampor har nu släppt. Ibland är det gött att bara få sträcka ut hela kroppen och få dra i lederna lite grann! Och sen fick jag för mig att jag skulle bänka.

Ni måste förstå min relation till bänken. Det är verkligen något jag får tvinga mig till.

Clara Bänkar

Jag tycker verkligen det är så tråkigt. Varför? För att jag är svag där. Men träna bänk då? Ja, så lätt är det faktiskt. Men när man har ett val att träna något man är stark i jämfört med något man är svag i, ja, vad väljer man? 😉

Bänk är väl inte heller en övning man direkt kan relatera i första hand till olympiska lyft, även om det givetvis är bra med en stark bröstmuskulatur i lyften… MEN jag gjorde åtminstone ett persbästa i min bänk! Det är fortfarande inte styrketräning för mig, utan mer teknik, så jag vet inte vad mitt max är, MEN gjorde en tvåa på 40kg. Det var som en mental spärr bara släppte. 40kg var inte så tungt, utan det var mer rörelsen som min kropp inte är van vid, eftersom jag inte bänkar så ofta. Jag ska även öva upp min brygga, så att jag kan minska min långa lyftväg.

clara bänkar

Här med världens snyggaste bänkhaka.

Något annat jag funderat på är om jag ska skaffa en personlig fotograf till mina träningstillfällen… Och ev någon som redigerar bilderna… Ljuset nere i lokalen är inte jättecharmerande, men hur charmig är man på en skala när man tränar?

Mer bänkpress och bröstträning åt mig helt enkelt! Är ni bra på att träna allsidigt?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.