Dagens ungdomar dricker mindre

 

God förmiddag! Lyssnade på ett reportage från SR om ungdomar och dess levnadsstilar, att de dricker mindre och känner en större press på sig att prestera. Att det handlar om en generation som hela tiden ser till framtiden, vill prestera och känner en press på sig att de faktiskt måste prestera också. Alla andra gör ju det.

Den utbrända generationen kallas ungdomarna i slutet av reportaget, något som jag verkligen kan förstå, men som är otroligt hemskt. De är 13 år, eller 16, eller något däromkring, och de förväntas prestera både i sociala medier och i skolan. De ska ha de bästa vännerna, de snyggaste kläderna, de ska hinna med familjen och allt det där andra som de vill.

Även om det är en grym utveckling att unga dricker mindre, så kanske det inte är en superbra utveckling med stressen och pressen. Att alla är så uppkopplade hela tiden och ska hinna med allting, ja, det kanske inte är den bästa utvecklingen. Samtidigt är det otroligt roligt med all teknik, själv älskar jag sociala medier och tillbringar mycket tid på speciellt twitter (där jag hittade reportaget bland annat). 

Vi får bara hoppas att de själva lär sig att begränsa sig själva, att de förstår att de inte är superstjärnor som kan prestera på allting de gör.

Tycker du att det finns en problematik med ”det nya samhället”?

2 Comments

 1. Superbra om statistiken visar att ungdomar dricker mindre, men väldigt tråkig utveckling med stress såklart! Det är ju tråkigt om valet att inte dricka alkohol handlar om att inte släppa kontrollen och inte vilja göra bort sig, att vara rädd för att släppa lös eller vad en ska kalla det. Men trust me, jag är all in för att alkohol-konsumtionen bör minska!

  I det nya samhället så tänker jag att det är lite skrämmande att vi inte tar oss tid att ta det lugnt. Så fort vi har en lugn stund så är det ju mobilen jag tar upp och blippar på. Hjärnan får ju aldrig vila, vilket jag tror kommer ha negativa effekter utifrån stress och utbrändhet.

  Såg det här klippet häromdagen som jag tyckte var väldans intressant på mobilämnet och våra känslor och empati:
  https://www.youtube.com/watch?v=5HbYScltf1c

  Hälsningar
  Anna

  • Ja, håller med dig helt! Försöker släppa den där telefonen men ibland är det väldigt svårt… Otroligt intressant klipp, tack för att du delade med dig!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.