Prestationspsykologi

Hej goingar!

Idag har vi (äntligen) börjat med en ny kurs! 15 högskolepoäng ska jag läsa i prestationspsykologi nu, termin tre på tränarprogrammet. Ärligt talat, jag tror den här kursen kommer bli den roligaste vi läser överhuvudtaget. Jag gillar sånt här, att lära mig att arbeta med människor för att de ska bli så motiverade som möjligt till att vinna, och att arbeta med människors svagheter och styrkor.

Alla har vi, åtminstone någon gång, tryckt ner oss själva och sagt till oss att ”det där, det klarar i alla fall inte jag”. Det där med att springa en mil istället. Något som jag aldrig, aldrig skulle klara av. Eller? Övning ger färdighet. Skulle jag bara sätta det målet, ordentligt, och verkligen göra det, gärna med någon träningspolare, så skulle en mil vara överkomligt.

Eller använt en ursäkt som är löjlig för att inte göra någonting, som att det regnar så då kan man inte träna. Kära nån då, om det regnar… Det regnar väl minst 300 dagar om året i detta landet (ingen vetenskaplig källa på det) så det måste vara den sämsta ursäkten. Eller? Jag hade absolut cyklat iväg till gymmet för att träna ikväll även om det skulle spöregna…… 😉

Läs mer: Mentalt fokus och självberömmelse

Jag har sett en bild cirkulera lite på facebook, twitter och instagram (men kunde självklart inte hitta den nu), där det står om olika krav som kommer från samhället och omgivningen, som är ganska sjuk men stämmer så mycket. I alla fall på en 17årig tjej, kände igen mig otroligt mycket i den. Det stod något liknande detta: Hur gör man för att vara smartast, snyggast, mest vältränad, roligast, ha de roligaste vännerna, snyggast och gulligast pojkvän/flickvän, hinna festa, vila, kolla alla serier, äta gott, äta nyttigt? osv osv. Kommer inte ihåg exakt men ni förstår poängen. Det handlar också om prestationspsykologi, att man känner en ständig press på sig att prestera utifrån andras krav.

Som sagt, jag tror det blir en spännande kurs här framöver, mycket jag kan ta in i det företag jag kommer starta. Tänk, att få föreläsa en gång i framtiden om det här!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.