Kategori Recept

Yoghurt eller kvarg med bär

Frukostmat! Det här är det jag äter allra mest i skrivande stund till frukost eller mellanmål; kvarg med nyplockade hallon och blåbär. Så himla gott och så lyxigt. Till brukar jag ha müsli eller granola, och ibland har jag till…

Köttfärsbiffar

Köttfärsbiffar kan man göra på alla möjliga olika sätt, med kryddor, med ägg i, med fetaost och med ja, det finns så många varianter man kan göra så det tar aldrig slut. Min favorit: Skär ut rutor ur köttfärsen, och…

Grönkålspastan

En av mina absoluta favoriträtter är Portionen Under tians Grönkålspasta. Receptet hittar ni här.

Kebab i pitabröd

En riktigt god (och enkel) rätt tycker jag är kebab, med grönsaker och fetaost i pitabröd. Det finns många olika sätt att laga detta, men min favorit är att köpa färdigt kebabkött, steka det och sen ta en hel del…

Lasagne

Lasagne är ett lite mer avancerat middagstips, men det blir så himla gott, så nu tänker jag minsann tipsa dig om det. Lasagnen ovan är mammas, hon körde med ajvar, grönkål och spenatlasagneplattor bland annat. Och en hel del fetaost…

Hamburgare

Hamburgare är en sån där omtwistad rätt som de allra flesta säger är onyttig, men det beror nog helt på hur man gör. Ju mer du gör för egen hand, desto nyttigare har du möjlighet att göra den. Om du…

Sallad

Att göra en sallad som tillbehör eller som huvudrätt passar alltid bra, speciellt sommartid. Blanda gärna i bönor eller linser för att fylla ut och få i sig extra proteiner.