Hur går det med träningen Clara?

Alltså helt ärligt?

Jag vet inte.

Inte topp iaf. Inte alls bra.

Eller jo, egentligen går det bra.

Men jag orkar tyvärr inte just nu följa någon form av planering. Det går inte.

Inte med stressen för företaget, för mitt liv, att ta hand om Vinter och hantera hela grejen med Corona. Känner hela tiden en oro för min närmaste familj och släkt med den jävla sjukdomen och känner såklart oro för resten av världen också.

Och företaget och mitt liv då, och at ta hand om hundskrället, ja, det finns inte mycket utrymme till att orka med att följa en programmering just nu.

Så mitt upplägg just nu är minst 3 gympass i veckan med lite högre repsantal än 3 reps på knäböj, mark och bänk (körde 8or i böj igår och försökte göra 8or i bänken men blev fyror för trött… haha) och sen försöker jag variera lite vad jag gör efter de tre basövningarna.

Lite så kroppen utvecklas, lite så jag lär mig rörelserna och jobbar kanske mer med teknik än att maxa styrkan.

Men inte så att det blir något att peta i. Att jag måste göra ett visst antal reps och set enligt en programmering.

Det orkar jag inte. Hjärnan vill inte ha ännu en sak att ta hänsyn till.

Hade jag haft en seriös plan med träningen idag hade jag aldrig orkat ta mig till gymmet, men eftersom jag mest ville röra på mig och bänka lite så tog jag mig dit och bara gjorde lite olika saker som kändes bra.

För kanske två år sen nu brukade jag köra ett upplägg med varannan vecka högreps och varannan vecka lågreps, och det funderar jag dock på om jag ska ta tag i igen.

Gjorde inget mer komplicerat än att jag körde de övningar jag ville men många repetitioner ena veckan och få andra veckan.

Eller något. Vi får se.

Jag tror att jag kommer köra igång en seriös träningsplanering senare i sommar, kanske i juli? Men fram till dess så tror jag inte att jag ska ha någon ytterligare press på mig själv.

Vet ju knappt ens vad jag vill med träningen just nu, mer än att bli starkare och må bra i kroppen. Räcker ju gott att göra som jag gör nu då.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.