Q&A livet i Egypten

Vad är det du gör i Egypten egentligen?

Jag jobbar som sportinstruktör på Aqua Vista, Afrikas största sporthotell. Här håller jag ungefär 4 träningspass om dagen och förutom det så… pratar jag om träning hela tiden.

Hur mår kroppen av alla de där träningspassen?

Ja, de flesta sliter inte, utan det är främst aqua-passen och danspassen. Alla högintensiva fyspass är mer Clara-visar-alla-andra-svettas, och yogan är mer något jag behöver och vill ha.

Läs mer: min träningsplanering på aqua vista.

200kg i marklyft och aldrig mer hockey eller tvärtom?

Aldrig mer marklyft. Finns så mycket annat man kan göra, men finns inget annat än hockeyn.

Trivs du bra? Eller hur har du det liksom?

Älskar Egypten, älskar att få jobba med träning och älskar värmen, så ja, det är najs. Sen är det lite runtom som inte är som jag tänkte mig, så det är lite segt, men man får ba acceptera det liksom.

Kommer du ta med hunden hem sen?

Haha, det har börjat googlats här hur man gör för att ta med hunden hem, och för er som inte vet vad det är för hund så är det en hemlös hund som bor utanför där jag bor, som är så himla gullig. Problemet är att Egypten inte är ett EU-land så det kommer bli krångligt deluxe.

Om du var skurken i en Disney-film, vilken hade du varit?

Vad heter den där galna krabban i Moana-filmerna? Som är helt galen i allt glitter? Mitt alter-ego iaf.

Finns det något roller derby-lag därnere? 

I Kairo finns ett lag, Cairollers, och det är nog det enda som finns i Egypten tyvärr. Det är ju lite annan kultur än hemma i Sverige va, så de har nog mer att slåss mot än hemma.

Vart får du alla dina tränings-idéer ifrån? Alla rörelser och alla utmaningar?

Jag hänger lite för mycket på instagram tror jag, får inspirationen där! Mitt tips är att hänga på instagram och klicka runt bland olika taggar och se vad folk lägger upp och testa och prova! Yoga in weird places är kul, fredagsfys före fredagsmys är kul, träna med clara är min, och så gillar jag såklart träningsglädje.

Finns det många utflykter i närheten av Aqua Vista, och mycket att haka på?

Såklart det finns, Egypten har så galet mycket historia. Vi från Apollo erbjuder massor med olika utflykter och vill man göra ännu större äventyr av sin resa så ja, alltså, jag vet inte ens vart man ska börja. Hurghada har en hel del att upptäcka, och så lägger jag in min vlog från Luxor härunder:

Hur nära har ni till stranden?

Tar kanske 10 min att gå från Aqua Vista. Vill man ha en fin strand ska man dock ta sig längre bort har jag hört, har inte åkt iväg själv än dock. Hade tänkt åka på ett sånt äventyr idag, men idag är det molnigt och jävligt väder så icke sa nicke.

Är maten bra på hotellet? 

Ja, eller alltså, helt okej. Det händer inte så mycket, men vissa kvällar serverar de pannkakor och det är alltid najs. Vi som är här länge… vi kanske tröttnar lite på maten. Men det går, man får äta fisk en dag, pannkakor nästa, thai-mat nästa osv. Det finns ett stort utbud av många olika saker och de varierar en del åtminstone! 😉

Är det som du förväntade dig?

Nej, mer andra uppgifter än träning än vad jag trodde, det är mycket mer administrativt och mer kundvård. Tur att jag gått så många kundvårdsutbildningar genom Actic och gått olika serviceutbildningar genom åren så jag har stenkoll på det där va.

Hur tar man sig in till Hurghada?

Aqua Vista ligger lite söder om centrum, så taxi eller uber in till stan (vilket är skönt för är inte så mycket som händer precis vid hotellet liksom), det tar kanske 20 minuter, och där kan man shoppa och hänga och turista. Finns olika stadsdelar för olika saker i den här staden, och jag har inte riktigt lärt mig allt än, så ni vår helt enkelt hold your horses.

Hur länge ska du vara borta?

Till sista april är planen! Sen får ni börja anlita mig som PT igen! 😉

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.