Om jag hade skrivit en skönlitterär bok…

Alltså.

Detta känns jätteläskigt och lite roligt i samma veva.

Det här är inget jag pratar så högt om kanske, men jag har en dröm långt bak i huvudet, jättelångt in, om att skriva en bok.

Eller ja, inte bara en bok, men en lång bokserie.

En fantasybokserie.

En som följer en tjej som lever ett liv i en fantasivärld. Min fantasivärld.

Och det vill jag släppa en bok om. Haha. En bokserie.

Någon gång.

Om jag hade släppt en bok, hade ni läst den då?

Jag vet ju på ett ungefär om vad jag tänker att den ska handla om, men det är bara det att jag inte riktigt… vågar börja kanske. Eller något.

Åh, det är så svårt.

Långt in i olika hemliga mappar på min Google drive finns kanske 30 olika stories som skulle kunna bli RIKTIGT bra, om jag bara ville lägga ner tid på det. Eller om jag hade tid att lägga på skrivandet.

Men min favorit är om en tjej, från Skåne, som fick flytta till Norrlands innersta skogar för att fly från ett speciellt gäng monster som ingen av oss dödliga skulle kunna förstå att det inte bara var vanliga människor. Haha. Ni hör ju. Det har potential.

Jag drömmer så om dagen jag vågar sätta mig ner och skriva på riktigt.

Om jag bara hade ett bokkontrakt… då skulle jag börja skriva storyn. Om varför Paris är världens mittpunkt, varför Notre Dame faktiskt brann ner och hur allt är kopplat till min persons katt.

Men nä, jag kommer nog inte skriva någon bok. Det lär inte bli något. Jag är en person som inte klarar av att läsa en bok som inte är välskriven knappt, och tänk då att släppa en egen bok??? Haha. Nej, det går inte, inte denna prestationsprinsessan inte.

Lite blir jag rädd att det blir copy på mina älskade favoritstorys också. Narnia, Guldkompassen, Harry Potter och kanske lite av Sagan om Ringen, kanske lite Divergent och så. Hur skulle man ens vara originell i en värld där allt är redan taget. Eller så skriver man en story som Bläckhjärta och öppet väver in andras stories.

Åh.

Vill verkligen släppa en bok någon gång.

En jättelång bokserie, med sådär 20 böcker, som Terry Goodkind, min absoluta favorit.

Hade ni läst då?

8 Comments

  1. Du kanske kan utnyttja denna blogg till att skriva lite i taget om denna flicka från Småland. Så kanske din story utvecklas. Då blir det ju som så att du faktiskt lägger tid på det, storyn utvecklas istället för att den är kvar i den där mappen och du kanske blir mer peppad? 😉 Bara en idé

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.