Varför jag jobbar med det jag gör

Hej på er! Hur är läget?

Med mig var det inte så bra innan men nu är det bättre. Tog nämligen ut min p-stav nyss och det är sånt där som är så otroligt läskigt. Det jag inte gillar är när någon sticker nålar i mig eller skär i mig och för att ta ut p-staven behövs både bedövningsnål och kniv för att få ut grejen. Gick fantastiskt snabbt dock, var chockad, och barnmorskan alltså <3

Ska såklart ha annat preventivmedel, är mest trött på att inte p-staven funkade för mig överhuvudtaget. 

Hon var så himla fin och genuint intresserad av mig. Hon såg väl på mig att jag var jättejättenervös, och var liksom snäll och ställde massa frågor och så ställde hon frågan ”vad gör du om dagarna då?”

Jag ba ”jobbar halvtid på fritids på en skola och sen driver jag eget företag.”

Hon ba ”WOW på riktigt?!?!?! Inom vad?!?!”

Sen pratade vi på om träning och hälsa och mindfulness och allt vad det där är.

Hon lyckades ställa rätt frågor exakt hela tiden, så under tiden vi pratade där så blev jag bara gladare och gladare och mer avslappnad för varje sekund.

Och när jag cyklade hem så började jag tänka ännu mer på varför jag faktiskt driver företag och jobbar som jag gör och det här är varför:

  • Jag vill kunna styra själv exakt vad jag gör om dagarna.
  • Jag vill kunna jobba vart jag vill, när jag vill och hur jag vill.
  • Jag vill kunna jobba med vem jag vill, samarbeta med vilket företag jag vill och tacka nej till företag jag inte vill samarbeta med.
  • Jag vill kunna välja själv vilka jag har som kunder och vilka jag inte har som kunder.
  • Jag vill kunna styra själv tonen i företaget och vad företaget står för.

För mig är det så viktigt att kunna styra helt själv vad jag hittar på om dagarna. Jag älskar att få starta igång små projekt i företaget (som samarbetet i Vågen, mina träningsutmaningar osv) och jag älskar att kunna jobba både hemifrån, från ett kafé i stan eller i en annan stad om jag är på vift.

Jag vill kunna samarbeta med de företag jag gillar, de som står för samma sak som mig och de som har samma mål som mig. Jag vill kunna tacka nej när det inte känns rätt, när jag inte känner rätt i magen och när jag inte får ut vad det är jag vill av samarbetet.

För mig är det jätteviktigt att jobba för en stressfri hälsa, utan krav på att folk ska väga en speciell vikt eller jobba för ”sommarkroppen” och så vidare. Att få förespråka träningsglädje istället för träningshets och för att få sprida det till andra.

Framförallt vill jag kunna välja själv. Jag trivs så otroligt bra på Fritidsjobbet med mina kollegor och med alla barn, och häromdagen hade vi ett möte där vi bestämde att jag ska få styra ett idrottsprojekt som jag velat göra så länge (men inte vetat hur) och nu har jag möjlighet att göra det genom det jobbet!

Älskar valmöjlighet.

Älskar möjlighet att utvecklas.

Älskar framförallt att få hjälpa andra och inspirera andra.

4 Comments

  1. Åh blir så taggad på att fortsätta kämpa mot målet att i framtiden kunna jobba som egenföretagare, känns som att allt det du skriver är så som jag vill kunna ha det. Några år plugg och sedan så 😀 Tack för ett bra inlägg med pepp såhär på en fredag!

  2. Du är otroligt inspirerande, tycker jag!

    Har du för övrigt funderat på p-ring? Det hade jag tidigare och tyckte att det fungerade jättebra.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.