Våga misslyckas för att lyckas

För att kunna utvecklas måste man ibland få misslyckas, eller hur? Framförallt inom träning, då behöver en ibland testa och misslyckas för att kroppen ska lära sig vad som är rätt och fel, när det går för långt åt ett håll och vart man ska bromsa.

Utan att testa sig fram och prova nya övningar och nya sätt att träna så kommer man inte framåt.

Det är lite det jag håller på med på instagram just nu, testar övningar jag inte kan, utmanar mig själv, försöker våga misslyckas. Det är jättejobbigt, och lite pinsamt att inte kunna, men samtidigt så… måste man kunna allt? Måste man vara bäst på allt?

Ibland är det okej att bara prova sig fram, misslyckas och utmana sig själv igen. Ofta känns det som om man förväntar sig att kunna allt direkt, göra perfekta armhävningar, knäböj eller vad det nu än är, och klarar man inte det så ger en upp direkt, utan att våga testa igen.

Men det är det som är hela grejen, att man ska våga misslyckas för att klara av vad det nu är en vill klara av i framtiden. Musklerna ska hitta rätt kontakt, du ska hitta balansen och kroppen ska lära sig övningen.

Så det är därför jag kommer fortsätta lägga ut filmer när jag misslyckas och misslyckas om och om igen, för att andra ska våga misslyckas också.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.