Träna med Clara – styrka för hela kroppen

Goddag! Idag är det torsdag och det är en extra bra dag att träna, eller hur?

På Playitas pratade vi otroligt mycket om det här med funktionell träning, och hur man kan träna på olika sätt för att bli så stark som möjligt, och liksom redo för vardagen. Så har jag tränat mycket tidigare, men kommer nischa in mig ännu mer nu för gillade det tänket. Hur kan man träna för att bli ännu mer funktionell?

Funktionell styrka

Börja med marklyft, runt 8 reps per set, och jobba upp tills du hittar en vikt som du klarar att jobba genom alla åtta reps med bra teknik, fastän det fortfarande är tungt. När du hittat den vikten gör du 4 set till.

Därefter är det axelpressar med kettlebells som gäller. Du ska hålla i handtaget, klotet rakt upp och jobba med 15 reps per sida. Klotet ska gå rakt ovanför din axel och handen ska vara vinklad så att om du har en öppen hand så är den mot ditt ansikte. 5 set totalt, börja på en väldigt låg vikt, lägre än vad som känns normalt för dig, och jobba dig uppåt. Strikta och kontrollerade alla repetitionerna.

Latsdrag är övning nummer tre. Här vill jag också att du jobbar med 15 reps, och 5 set, och ungefär en minuts vila.

Sen är det dags för tabataplankan, med 4 olika plankvarianter, 20 sekunder arbete på varje, 10 sekunder emellan, och två gånger om (så att du jobbat 8 gånger). Övningarna: Vanlig planka, armhävningar, sidoplanka höger, sidoplanka vänster.

Sista övningen är en till tabata, där du växlar mellan två övningar, så fyra arbeten på varje. Övning nummer ett är situps med en medicinboll eller en vikt, som du flyttar från att ha den mellan benen till att lägga bak den över huvudet och flytta den fram och tillbaka då. Övning nummer två är att du tar en medicinboll och lyfter den upp och släpper den bakom dig över din axel, och gör lyftet som i en knäböj, så du inte lyfter med ryggen utan med benen.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.