Nytt år nytt jag – efter GMUn slutar jag 

Min första plan var att göra GU i Göteborg mot amfibie skyttesoldat hos Säkkomp, alltså hela utbildningen. 9 månader. Start oktober 2017, slut juli 2018. Började utbildningen, hade kul första veckorna (okej det mesta var hemskt och jobbigt men var ändå rätt kul) och sen började jag så smått inse läget. 

Jag kan helt ärligt säga att jag trivs väldigt bra i Försvarsmakten. Det är en spännande miljö, utvecklande, det går aldrig helt och hållet att förutse arbetsuppgifterna för de anställda (har vi sett och märkt) och det är verkligen annorlunda och kul. Det är utvecklande att vara så nära inpå alla de du utbildas med, helt klart annorlunda mot mina tidigare utbildningar, en utmaning men som faktiskt inte är alls jobbig. Inte för mig iaf. 

Egentligen har det enda stora problemet för mig varit vapnet. 

Jag kan helt ärligt säga att jag inte är bekväm med att gå runt med ett vapen. Det är liksom inte tungt, jobbigt eller sådär, men jag vet inte, känns inte som min grej att gå runt med något som är till för att döda andra. 

Det är liksom lite speciellt att hålla i. Inte för alla. Inte något som jag känner mig bekväm med. 

Det har varit väldigt lärorikt att testa på det och upptäcka det här om mig själv, för egentligen, hur skulle jag kunna veta det om jag aldrig testade. Vi har skjutit på skjutbanor, vi har skjutit löst, vi har skjutit spårljus (vilket är rätt ballt) och lite annat. Meeeeen näe. Känns liksom inte bra. Känner mig inte trygg i situationen. Vapnet blir inte min förlängda arm.

Så därför kommer jag gå klart enbart GMUn och när mina sista två veckor är slut så är det tack och hejdå till säkkomp. 

Vilket suger för hade det inte vart för vapnet så hade jag gärna gått hela utbildningen. Sen är det ett par andra anledningar som är starkare än vapen-anledningen men det vill jag inte prata om. 😉 

Så snart är jag förhoppningsvis godkänd soldat. Snart blir jag förhoppningsvis krigsplacerad och får försvara landet i händelse av krig. 

Tråkigt. Och kul. Eller ja inte kul kanske men skönt. Det kommer bli skönt att få slippa sitta ute i regnet och äta. 😉 

2 Comments

  1. Tråkigt att du känner att du inte vill fortsätta och slutföra utbildningen, det har varit kul att följa dig och jag tror ändå du har det roligaste framför dig. Tack för trevlig läsning och lycka till framöver!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.