Mina knep när träningsmotivationen tryter

Hej på er! Hur är läget?

Igår var det en ”tuff” dag för mig, träningsmotivationen var i bottenstadiet, ville verkligen verkligen inte åka och träna. Men så gjorde jag det ändå.

Boka in dig på pass långt i förväg.

Jag hade ju bokat in mig på yogan på Actic, och så när det var typ en timme kvar så försökte jag avboka mig för hade noll energi… Men så går det inte att avboka i appen, det är något som behövs göras minst två timmar innan! Typiskt, men också rätt bra.

Prata om det på sociala medier. 

Extra bra om du är någon som försöker vara en träningsförebild. Ibland är motivationen verkligen på botten, men då kan det vara lättare att komma iväg om man har berättat för någon annan att man ska träna ändå.

Ha ett starkt mål, starkare än bottenmotivationen. 

Jag vill 1. bli stark och 2. bli frisk i armen. De båda målen är starkare än viljan att ligga hemma i soffan. Faktiskt. Är så galet trött på att ha ont i armen.

Tänk på hur skönt det ska bli efteråt.

Det är inte alltid kul att träna men de dagarna träningen suger är det ju extra skönt efter träningen när man kommer hem och sätter sig i soffan. Ojojoj, den känslan. När man gjorde det omöjliga och får belöna sig efteråt.

Sänk kraven något enormt.

Jag körde på bänk på 30kg, och militärpressar på enbart skivstången. Klarar ganska många repetitioner på de båda vikterna, men blir fortfarande bra träning för mig. Blir liksom inte tung-tungt, men fortfarande en jobbig belastning.

Jävlar vad grym jag är som kom iväg, som sitter här och tar en selfie och som snart ska på yoga och därefter få cykla hem.

Riktigt galet bra, faktiskt. Ju fler positiva tankar du försöker tänka desto lättare blir det faktiskt.

Fundera på om du behöver träna eller vila. 

Har du kört på lite för hårt på sista tiden? Eller är du bara lat? När var senaste dagen du hade en vilodag? Eller när var senaste dagen du tränade?

Ibland är det svårt att träna när träningsmotivationen inte är hög, så då kan det vara extra viktigt att komma iväg. För nästa gång kommer det kännas ännu värre, och sen ännu värre och sen slutar du träna. Det är viktigt att försöka hålla i och jobba för att orka i det långa loppet. Hur klyschigt det än låter så ser jag alldeles för många exempel på det där. Faktiskt.

2 Comments

  1. Som skrivet för mig – TACK! Ska träna idag och är lite opepp som igår och dagen före det… Men vet ju att det kommer bli lika skönt efteråt som det var efter träningen igår och dagen före det! 😉

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.