Gästblogg: Hur fungerar träningen när en är ensamstående förälder?

Är du ensamstående förälder, varannan vecka förälder eller kanske förälder utan att riktigt få till träningen? Här nedan tänkte jag dela med mig av mina tips för att få till träningen.

Vem är Cherie?

Mitt namn är Cherie och jag har fått möjligheten att dela med mig av mina tips för att få till träningen när man är ensamstående. Jag fyller snart 29 år och bor i Ängelholm tillsammans med min dotter Emma som är 6 år och min hund Charles. Arbetar deltid på en skola i kommunen och deltid med mina sociala kanaler samt affärsutveckling.

Jag själv är numera varannan vecka förälder och har märkt hur svårt det kan vara att få till träningen de veckorna jag har min dotter. Och jag har inte riktigt råd att ”vila” hela veckan som hon är hos mig eftersom jag ska genomföra mitt första marathon till hösten. Därför har jag hittat vissa enkla sätta att få till träningen och här nedan kommer 3 tips.

Tänk på att vi alla har olika mål med vår träning så hitta det sättet som passar dig!

1. Gå upp 45 minuter tidigare än barnen och träna innan dem vaknar. Fördelen med att ha tränat på morgonen är att den redan är gjord när du kommer hem på kvällen. Prioritera in din träning och välj bort onödig tv tid, bläddrande på mobilen osv.

2. Träna med ditt barn. Löpträning funkar fint om du springer med vagn eller att barnet cyklar med dig när du springer. Utnyttja barnpassningen på ditt gym medan du tränar, utomhusträning vid en lekplats eller träna hemma. Se nedan för ett förslag på ett träningspass om du har lite äldre barn.

3. Om du har något favoritprogram du väldigt gärna vill se, använd reklampauserna till att träna. Gör en övning per reklampaus.

Min dotters favoritträning – kortleken

Minst en gång i veckan vill min dotter köra ett träningspass som vi kallar kortleken. Man använder en hel kortlek med 52 kort och väljer sedan ut övningar för varje ”symbol”, dvs fyra olika övningar. Efter att ha blandat kortleken låter man barnet vända kort och får man hjärter fyra innebär det att man gör fyra upphopp för att sedan vända ett nytt kort och se hur många och vilken övning man ska göra. Ess är ett och kung är tretton. Är det så att dottern inte orkar med alla övningar så brukar hon pausa och heja på istället.

Hoppas du fick några tips och att du kommer igång med din träning!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.