Att vara sjuk är ännu dyrare

Alltså. Det här med att träning är dyrt. Ja, såklart, det är dyrt med träning om man väljer dyr träning.

Men har ni tänkt på att det är ännu dyrare att vara sjuk?

Att inte ta hand om sig själv, att bli sjuk, att inte fokusera på sin fysiska hälsa, ja, det kostar oftast mer.

Ni vet när man är halvsjuk och inte riktigt känner att en har råd att vara hemma från jobbet för att hyran är för dyr, räkningarna är för många och allt runtom blir för dyrt. Du kanske har barn eller en dyr bil eller något annat som kostar mycket.

Tänk då vad 1000kr/ månaden på träning kan ge dig, för att skapa den där hållbara vardagen där du inte går upp och ner i skador och sjukdom, utan där du blir stabil, både fysisk och psykiskt.

Där du klarar av din vardag, bygger upp immunsystemet och går igenom alla sjukdomar dina kollegor har.

Där du satsar på dig själv tre gånger i veckan, tar en morgonpromenad en fjärde dag och väljer en frukt som mellis på torsdagar istället för bullen.

Där du äter för att bli mätt och du äter hälsosamt.

Där du anlitat en PT (ex mig) som hjälper dig jobba med din vardag, din kost, din träning och din sömn.

Som hjälper dig skapa energi för ditt jobb, där du kanske till och med orkar mer, som din chef ser och bara ”wow löneförhöjning”?!!?! Okej, kanske inte, men det kommer högst troligt öka chansen.

200kr i månaden eller 2000kr, finns många saker man kan betala för och satsa på. Vissa vill springa själva, andra behöver hjälp. Vissa vill simma tre gånger i veckan, andra köra yoga från Youtube.

Vad du än gör tror jag det är mer värt en att ha kanske 5 sjukdagar i månaden. Jag brukade räkna att jag förlorade runt 700kr efter skatt per förlorad arbetsdag när jag jobbade i vården. Nej, ingen bra lön, i know, men så räknade jag. Inte så mycket en dag, men när det blev många så var det inte lika kul.

Nu är det mer sällan än ofta som jag är sjuk. Är jag sjuk går det ofta fort över (förutom när jag vart i Taizé så då räknar jag alltid med en veckas sjukdom efteråt, går inte att göra något åt).

Det är viktigare än man tror att investera i sin hälsa.

2 Comments

  1. Dyrt eller inte kan ju handla om ens inkomster elr utgifter . Men om man behöver boost och en kick är det värt mycket att få hjälp med pepp och motivation utifrån ens egna förutsättningar 👌. Kan kanske vara bra med olika alternativ tex Klippkort per timma eller månadskostnad. Det som passar …

    • Såklart! Det är ju relativt, men tror det ändå är billigare att investera lite i hälsa mot att va sjuk 4 dagar i månaden. Om man inte är kronisk sjuk då, då är det ju såklart skillnad 🙂

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.