Att stå på händer – en dröm eller bara en trend?

I have a dream.

En dröm om att kunna stå på  händerna och på huvudet. Eller huvudet, det kan jag-ish, men händerna vill jag kunna. Vet inte om det är barnen på skolan eller instagram som får mig att vilja det allra mest, men det här är mitt starkaste träningsmål den här sommaren.

Jag kan:

  • Stå på händerna mot en vägg om någon hjälper mig att komma upp med fötterna.
  • Stå på huvudet mot en vägg.
  • Stå på huvudet utan vägg om någon hjälper mig med fötterna.

Detta har jag tränat på igår och idag på fritids, med barnen såklart. Vi hjälper varandra, och utmanar varandra. Det är ganska roligt, för tidigare har det varit rätt könsstereotypt, men i och med att jag försökt lära mig och inte bara är massa tjejer som kan redan från början, så är det helt plötsligt massor med barn som försöker, både de som kan och de som inte kan!

Vi testar och försöker och leker mest, inte så seriöst liksom. De som kan är proffsen som får lära ut och de som inte kan skrattar mest och ramlar åt alla håll. Så roligt!

Det är nämligen så också att min axel verkar må hiskeligt bra av att jag tränar på det där. Får inte ont i armen, får inte ont i axeln och inte i skulderbladet. Har tre olika punkter jag brukar få ont i och ingen gör ont just nu. Efter massagen i fredags så slapp jag smärta till söndag kväll och fram till måndag eftermiddag (när vi stod på händerna) så hade jag ont.

Så har två saker som motiverar mig att stå på händerna, vilket är extra bra liksom! Tror att mina muskler spänns i ett bra läge när jag står upp och ner!

Målet är:

  • Att kunna pressa mig upp i huvudstående sådär snyggt som yogis kan.
  • Kunna ställa mig på händerna utan en vägg och utan hjälp. Bara vända mig själv upp och ner.

Målet längre fram är:

  • Kunna gå på händerna och göra handstand pushups och sånt.

Tänker att ni ska få följa min utveckling via instagram under sommaren! 😉

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.