Att brainstorma fram content-idéer för sociala medier

Ah men tjenare! Strålande sol idag med, ska vara fint väder hela veckan, och så åkte jag ner till Erikas källargym och hängde där helt frivilligt. (Sitter visserligen i solen nu)

Vi hade en content-workshop!

Jag, Erika och Anna brukar ju prata regelbundet om veckoplanering och business, och för ett tag sen så länkade Erika till klippet under med Carrie Green, och vi kände väl alla tre direkt att något sånt här måste vi göra.

Så vi bestämde oss för en förmiddag (idag) och bjöd in Klara och körde en workshop i att hitta på idéer för innehåll till våra olika sociala kanaler eller marknadsföringsstrategier till våra olika företag.

Övning 1:

Vi körde främst en klassiker, som jag kört tidigare, där varje person skriver ner vad det är den personen sysslar med och behöver hjälp med att få idéer till. 

Som exempel så skrev jag ner Clara Färdiga Gå, Youtube, Blogg, Instagram, Podd och Facebook. Ville ha hjälp med idéer för att skapa innehåll till alla de här ställena.

Därefter satte vi 5 minuter på timer och varje person fick gå till ett papper och försöka brainstorma fram idéer till de olika plattformerna. Det är superlätt att fastna i sitt gamla mönster och bara jobba på en och samma sak hela tiden, så därför tror jag det är superviktigt att ta in hjälp och göra det här ibland. Senast var förra året, och den workshopen hjälpte mig med innehåll i ett halvår (!) så har stora förhoppningar för den här workshopen!

Det är viktigt att göra det med personer man litar på tror jag. Kan nog lätt bli fel också. Kanske blir för många personer, eller för spretigt, och någon kanske får helt fel åsikter och tankar, vilket inte hjälper överhuvudtaget.

 

Övning 2:

En annan övning vi gjorde var att välja ut en av de fem senaste inläggen på valfritt forum, och visa upp för de andra, utan att kommentera.

De andra fick då ta ett papper och skriva ner idéer och tankar om vad man kan skapa för ytterligare content på samma tema! Typ som jag hade en hemmaträningsvideo som jag valde och då kom de andra med idéer på hur och vad jag kunde göra för att skapa mer innehåll på samma material!

Vi körde fem minuter per person, och gick runt och bytte.

Som ni ser här så hade vi stenhårt fokus, inga latheter här inte. Det kan ju lätt bli bara babbel och sånt, men jag tycker att det blev riktigt bra innehållstänk idag!

Jag fick med mig fem papper fulla med idéer, så jag är laddad inför att producera material nu! Skrev imorse att min lugna vecka antagligen inte blir lugn, och nu ser ni ju vad jag ska göra!

Nästa gång blir det nog nya idéer och saker som vi testar för att komma på bra content, men framförallt tror jag vi behöver ha längre tid på oss! Bara två timmar hade vi nu, gick så snabbt!

Som ni ser ovan: kreativt kaos. De e najs.

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.