Var hälsosam och spara pengar på samma gång

Jag är med i en av de bästa grupperna för kvinnor just nu. Isabella Löwengrip och hennes kollegor har startat en facebookgrupp för Economistor, som mest handlar om aktier, men också mycket om privatekonomi och hur man kan spara pengar på olika sätt.

Igår kom jag in på en tråd där de diskuterade hur man kan spara pengar på ett hälsosamt sätt, och en tjej skrev om att hon bestämt sig för att lägga undan fem kronor varje dag som hon INTE äter socker! Sjukt bra grej eller hur?

5 x 30 dagar = 150kr.

150 kronor mer på sparkontot. Passar bra för mig som är student. En morot att jobba emot.

För andra som har mer pengar kanske de kan säga 100kr för varje dag utan socker, vilket blir 3000kr/månad. För några kanske 50 kronor passar bra.

150kr x 12 månader = 1800kr/året.

Helt plötsligt blir det ganska mycket pengar, eller hur? Och fem kronor varje dag, ja, det har jag råd med. Kanske mer faktiskt. Har du råd med det?

Socker är ändå ingenting jag tycker man ska äta varje dag, och om man istället lägger undan pengar för att köpa något eller baka något, ja, då mår både du bra och din plånbok bra.

En annan variant kan vara att lägga undan fem kronor varje gång du är godissugen. Det skulle nog för min del ge kanske 20 kr per dag i sparande.

Och tänk hur mycket du kan spara på det! Hur mycket kostar egentligen en chokladkaka? En muffins? En bulle till kaffet? Vad kostar den där glassen? Eller tårtan till fredagsfikat? Egentligen kanske du sparar mycket, mycket mer. 

8 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.