Att planera ditt företagsliv

Planeringstisdag

Som ni sett både här och på instagram så har jag och mina tre bloggkollegor börjat satsa mer på vår business en gång i veckan. Varje tisdag ses vi en timme och planerar vad vi ska göra kommande vecka för att växa i företaget. Ganska enkelt, enkel struktur, men något som faktiskt gör skillnad. Inte vill man vara den som sitter där som inte gjort något liksom. 😉

Vi går först igenom vad vi är nöjda med från veckan som var och vad vi gjorde av det som stod på listan. Tycker det är skönt att få gå igenom förra veckan och liksom sätta dit positiva tankar. Min förra vecka blev inte så mycket som jag tänkt, men fick ändå sätta lite positiva tankar till det, vilket får mig nu att känna mig nöjd och pepp på den här veckan. Bra strategi tycker jag!

Näst på tur är att gå igenom månadsmålet. Det är ju ändå det vi jobbar mot hela tiden, att tjäna pengar liksom. Målet ska nämligen vara ett ekonomiskt mål. Något vi kan jobba mot. Något som veckomålen ska jobba mot. Något som går att utvärdera.

Sist planerar vi veckan och skriver en to-do-list på ett ungefär. Skriver upp privata saker, skriver upp företagsgrejer, skriver upp roliga saker och skriver upp såna där ta-tag-i-det-nu saker. På tal om det ska jag ta tag i en faktura nu. 

Det är ändå rätt viktigt det där med att nätverka och jobba tillsammans med andra, i alla fall för mig. Det får mig att känna mig mindre ensam i mitt företagande, det får mig att känna mig inspirerad och det får mig att känna mig motiverad. Ta det där extra steget, jobba mot det där lite extra jobbiga målet och ta i lite extra så målet nås tidigare än planerat.

Jag gillar att ha någon som följer upp mig, som förväntar sig att jag ska jobba och liksom peppar mig. Inte för att de kommer tjäna på att jag tjänar pengar eller att jag växer, men vi liksom jobbar tillsammans mot våra mål. Separata mål men ändå tillsammans. Gillar att ha planeringstisdag.

Är du entreprenör och sitter du i så fall och jobbar så här med andra entreprenörer?

4 Comments

  1. Precis det där du beskriver här, önskar jag att jag också hade. I min krets har jag tyvärr inte några entreprenörer som vill samma sak, eller ja, knappt några entreprenörer alls faktiskt. 😉 Mitt mission är dock att leta reda på någon/några som vill samlas och sporra varandra i sina entreprenörsarbeten! 🙂

    • Ja, men det är så värdefullt! Mitt tips är att gå ut och nätverka massor, till slut hittar du guldkornen 😉 Nej, men testa att söka dig till olika nätverkscenter och se vad som finns!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.