National Walking Day

I USA är det National Walking Day den första onsdagen i april varje år.

Och USA är ju inte alltid lika med dåligt, utan ibland, som nu, så är det bra grejer som vi kan ta med oss till vårt land, eller hur?

Därför tänkte jag idag dela med mig av mina bästa tips på att få in mer promenixande i vardagen:

 • GÅ TILL JOBBET – eller så långt du orkar i alla fall. Hur långt har du till din arbetsplats? Kan du gå dit? Tar det mer än 45 min så kan du få dispans.
 • KÖR FAST GÅ – Flintstones hade en riktigt bra bil på dinosaurietiden, eller hur?
 • KÖR EN BIT – har du ingen springbil så kan du alltid köra en bit och parkera en bit från jobbet, så att du får gå sista biten. 500 meter är helt okej ändå. Kroppen din kommer tacka dig,
 • MÖTESPROMENIXA – detta börjar bli det nya svarta tror jag. ALLA pratar om det. Ta ett möte och ta en promenad samtidigt. Det finns projektorer som har batterier om ni måste visa upp något. 😉
 • UMGÅSPROMENIXA – träffa alla dina vänner imorgon på en promenad. Hur många hinner du gå med imorgon? 5 minuter med varje vän. Hur många hinner du? 😉 Eller så tar du en vän med på en lååååångpromenad om du inte vill vara galen och tävla då.
 • LUNCHPW – ta en powerwalk precis innan du ska äta lunch. Bara tio minuter. Rensa hjärnan. Släpp in ny energi. BAM. You da real MVP.
 • GÅ TILL GYMMET – tänka sig. Något helt nytt för många. Det står alltid alldeles för många bilar utanför varenda gym. Gå dit. Snälla. Mvh din hjärna.
 • GÅ OCH HANDLA MAT – yes queen. Vet du vad du kan göra med maten på vägen hem? Kör axelpressar med kassarna, eller bicepscurls. Eller så gör du benböj var tredje steg, kassarna mot bröstet så du får en vikt att jobba emot. Tänk vilket bra träningspass.
 • LÖNEFÖRHANDLAPOWERWALK – Kan nästan lova att din chef blir glad om du ber om ett möte där du får löneförhandla på en promenad! Jag menar, alla de positiva effekter som kommer av att gå, vilken chef vill inte kasta pengar överallt?!

Läs mer: 10 sätt att få mer energi på arbetet

Vilket tips tar du med dig?

Kanske finns mer seriösa tips därute… 😉

4 Comments

 1. Det där med att ta bilen till gymmet är ju intressant. I den här staden (Karlskoga) tar många bilen till gymmet, ställer sig på parkeringsplatsen närmst dörren och tar hissen ner för att gymma. Höjden av lathet var när parkeringsautomaterna fortfarande fungerade på nämnda parkering och gymbesökarna stannade bilen vid automaten, på tomgång, hoppade ur, tog biljett, in i bilen och parkerade vid hissnedgången.

  Jag brukar ta som vana att parkera en bit bort. Inte på gymparkeringen då, för jag gymmar inte, utan i allmänhet. Då slipper man trängas om platserna och får lite frisk luft på köpet.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.