”Issues in training the female player” – eller att bli en bättre tränare

FANTASTISKT. AMAZING. Ännu en artikel om att kvinnor är sämre än män. Halleluja.

Här sitter jag och läser om menstruation (pga min c-uppsats) och ramlar över en artikel som en man har skrivit om hur mycket bättre män är på fotboll än kvinnor.

So. Jag vet att det är skillnader fysiskt för tjejer och killar. Don’t start on that one.

MEN haha. Denna artikel av denna Donald handlar om vad tränare i USA tycker att kvinnor i sporten är dåliga på (eller ja, borde bli bättre på).

Det sägs att kvinnor behöver träna på teknik vid första mottagandet av bollen, på att dribbla eller på att förstå själva sporten. Kvinnorna behöver se mer fotboll generellt sägs det, då kvinnor inte förstår sporten på samma sätt som män gör. En bidragande orsak till detta är att det bara visas herr-fotboll på tvn och inte dam-fotboll…. och eftersom det är två olika sporter så finns det ej överföringseffekter och då kan inte kvinnorna bli bättre.

Det absolut viktigaste kvinnorna behöver göra här är att träna mer fys. Män är snabbare, har mer uthållighet, agility, strength and power. Kvinnor spelar tydligen i samma hastighet som 16-17åriga män.

GREAT TEAMS ARE MADE WITH GREAT PLAYERS.

Although it is unreasonable to expect the women’s game to be played at a similar level as the men’s game, there are areas in which training will have an impact on performance in football.

Jupp. Så står det.

Och ja, jag är lite upprörd så kanske tolkar artikeln fel + den är från 2007 så kanske finns andra och bättre artiklar om ämnet. Blev bara lite smått sur över hur personen inte kunde diskutera tränarnas inställning alls, utan att det var enbart spelarnas fel.

Tränarna kanske ska (istället för att klaga) fokusera på att göra sina spelare bättre. Ge dem verktyg till att kolla på dam-fotboll (eftersom herr-fotboll är ngt annat) och ge dem en boll så de får lära sig både mottagningar och att dribbla.

Känner bara ett stort WHY till den här artikeln och tänker att jag överlåter sågandet av Donald till er. Eller vad tycker ni? Ska inte tränarna lämna ”gnäll-stadiet” och börja bygga upp sina spelare?

Obs: artikeln är från 2007. Gammal fakta. 10 år faktiskt. Jag kanske är orättvis och hakar upp mig på fel saker men HALLÅ COME ON. Tränaren kan väl steppa up sitt game och investera mer i sina spelare isf. 

Artikeln heter ”Issues in training the female player” av Donald T Kirkendall (2007) från Br J Sports Med. Issue 64. 

7 Comments

  1. Men vilket jävla skämt till resonemang av den här snubben?? Förstår inte ens poängen med att jämföra äpplen och päron och sen klaga på att äpplena inte är päron. Suck :/

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.