Fyra anledningar varför du inte kan hålla i träningen

Nu kommer jag här med min stora dömande pekpinne. Pekpinnen är generalisernade. Pekpinnen kanske är taskig, men du kan ju bara ignorera det här inlägget om du inte mår bra av det. 😉

För att du kör för mycket direkt

Det går inte att vända från 0 träningspass/vecka till 5 träningspass/vecka utan att bli helt sliten och förstörd. Det är nästan omöjligt.

Lösning: Två pass första veckan. Se till så att du klarar av det i tre veckor. Klarar du det? YAY! Då kör vi tre pass i veckan. Sen efter ett par veckor kan du öka till fem. Då är du redo. Då är du där.

För att du värderar din träning för hårt direkt

Har du inte tränat på ett halvår (och då i tre veckor) så kommer du inte kunna prestera som du gjorde för fem år sen. Det är liksom orimligt. Du kommer inte kunna springa milen på samma tid som tidigare, du kommer inte kunna lyfta lika många kilon.

Lösning: Värdera dina träningspass efter dagens form. Hur känns det idag? Känner du dig stark? Uthållig? Skriv upp dina resultat i ett block, och jämför gårdagens pass med dagens pass. Orkar du mer idag? Hur ser det ut för en vecka sen? Hur gick det då?

För att du försöker för mycket direkt

Att bli en elitidrottare på tre veckor… nja. Du kan liksom inte ens komma i närheten på lika vältränad som dem på ett år. Tänk att vissa har tränat varje dag sen de var typ fyra år. Sex för några. Tio för andra. Och du har tränat i… tre veckor?

Lösning: Ta en sak i taget. Sätt ett tydligt mål. Jobba mot det.

För att du ändrar hela din livstil direkt

Det är orimligt att du ska kunna gå från McDonaldsätande soffpotatis till hurtbullen som bara äter kyckling och ris från en dag till en annan. Det är liksom svårt och jobbigt att göra för många förändringar direkt. Nästan omöjligt.

Lösning: En tanke i taget. Först kanske McDonalds ska skäras ner på från fyra gånger i veckan till att du får gå dit en gång. Använd pengarna som du sparar till att köpa mat så du kan laga god mat hemma. Vegokäk är ett bra tips på bra mat.

Tips: Anlita mig som personlig tränare online. Då får du hjälp med alla dina kluringar och fnurlingar, och jag ger dig vad och hur mycket du ska göra av varje övning, så att du kan gå in på gymmet like a real pro och bara äga ditt träningspass. 

Har du några andra bra tips och idéer som kan hjälpa någon därute, så skriv gärna det i kommentarerna! 

2 Comments

  1. Mycket sant! Mitt bästa tips är väl bara att inte göra så stor grej av det. Få in träningen som en naturlig del av vardagen, utan att lägga massvis med värderingar i den. Gör det för dig själv och få det gjort!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.