Fem riktigt intressanta saker just nu:

1. Fysisk kondition och stresstolerans bakom magproblem

Det har publicerats en intressant studie på Örebro Universitet precis här i dagarna: Fysisk kondition och stresstolerans hos unga kan ge svar på varför vissa personer får problem med magen som vuxna och andra inte. Det visar Carren Anyango Melinder i sin doktorsavhandling. 

2. Jag ska livesända varje vardag den här veckan i min facebookgrupp

DET kommer bli intressant. Jag ska ha livesändningar om vardagsträning och om paus i livet på bara någon minut. Gå med vetja!

3. Maria Rydqvist: Mensen har inte hittat sin plats på arenan

Vad vet vi egentligen om kvinnliga skidåkares form under menstruationen? Hur många av medaljörerna hade mens under VM och hur många skjuter istället upp den under mästerskap? Hur många av de startande har inte ens någon mens under hela tävlingssäsongen?

Maria Rydqvist skrev på Expressen om det där med att de fortfarande inte har en aning om hur menstruationen fungerar egentligen. Hur påverkar det prestationen? Hur tänker de kring att sätta träningsplanering och sådär? 

Älskar det där ämnet.

 

4. Senaste avsnittet av Tränarpodden

Erika och jag pratar om träningsfeminism, om hur det är att vara fystränare i ett fotbollslag och en hel del annat. Typ som att bli bortprioriterad från träningsplaner enbart för att en är tjej.

5. Gruppen: Tiotusen träningspass

Världens bästa träningsgrupp tror jag. Vi ska tillsammans ha tränat 10’000 träningspass innan året är slut. Frågan är om inte det kommer vara uppnått redan till sommaren? Gå med och träna med oss! <3

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.