En lista på fem ställen jag vill cykla till

Det är lätt att drömma sig bort. Att drömma sig ut på en solig förmiddagstur med cykeln och bara trampa på med lätt motvind och ett mål framför sig med en stor sjö och en god lunch som väntar.

Speciellt när det har varit en solig dag idag… när jag är förkyld. Har min förkylningshosta som snart är över men ni vet, det är väl då det är allra lättast att drömma sig bort.

Så idag tänkte jag att jag delar med mig av mina drömcykelutflykter. Långa som korta.  Jag vill beta av dem, en efter en.

1. Taizé – en liten by i Frankrike

Taizé är en liten by i Frankrike som jag liksom… brukar åka till ibland. 11e gången i somras tror jag vi kom fram till. Här är en Taizé-vlog och här är mitt långa info-inlägg om stället.

Varför jag vill cykla dit?

Varje år brukar jag se minst en person som cyklat dit, oftast inte så långt, men ändå, personen har cyklat dit. Personen kanske inte har cyklat hela vägen från Örebro då google maps säger att det är 2008 km härifrån där jag sitter just nu till Taizé, vilket en kanske inte bara gör sådär, men alltså. Jag vill verkligen cykla dit.

Och jag vill så gärna göra det så jag funderar på att göra det i sommar. 

Annan plus-grej är bara att cykla i Frankrike på alla mysiga små vägar/cykelvägar längs vindruvsodlingarna….

HEJ FÖRETAGARE! Vill du sponsra just den här resan och nå över 80 000 personer? Ja, det är för bra för att vara sant. Kolla här.

2. Gotland runt

När jag var mindre var vi en hel del på Gotland, men det var på den tiden vi hade analog (?) kamera, vilket betyder att jag inte har bilder från den tiden ens på min hårddisk (tror jag). Min syster var typ tre år och hon fyller 17 (!!!) i sommar så ja, det var ett tag sen.

Enligt Guteinfo är det en slinga på 50 mil runt ön, en tur som inte låter lika jobbig som 200 mil som det är till Frankrike.

Varför Gotland? För att det är en magiskt fin ö. Och för att jag gillar gamla saker med borgar och krig och häftiga saker som jag vet finns där. Lite iaf.

3. Themsen

Sorry för bildspammet men kan vi prata om ENGLAND OCH THEMSEN ELLER?

Jag bodde ju i Oxford 2014 i nio månader, pluggade engelska, och det var där jag upptäckte egentligen det fina i att cykla långt och upptäcka saker. Cyklade ganska många gånger längs med den där floden och önskar att jag tar mig tid för en längre cykeltur där någon gång.

346 km lång flod. Kortare än Gotland runt. Dock antagligen dyrare för mig för kommer vilja stanna i Oxford en vecka eller två efter min cykeltur (eller eventuellt mitt i).

Älskar verkligen landskapet i England, eller Storbritannien överhuvudtaget. Var i Wales över en dag bara och ba WOW, måste tillbaka. Kanske skulle jag ta en hel sommar och bara cykla runt överallt. 

4. Vättern och Vänern

Vi har ju ett otroligt landskap i Sverige också. Tänk att cykla runt Vättern och Vänern. Vätternrundan finns ju, men är inte så sugen på det, utan är mer sugen på att uppleva, stanna för att bada och stanna för att fota hela tiden. Tror medtävlande personer hade blivit sura om jag hade vart med i gänget under tävlingen. 😉

5. Italiens kust

Ingen aning hur det ser ut där, men min magkänsla säger att det är magiskt vackert. Tänk att cykla längs med hela Italien. Hitta massa fina mysiga byar. Turista. Bada i Medelhavet.

850 mil säger Landguiden att Italiens kust är. Mer än 4 gånger så långt som mellan Örebro och Taizé.

Det löser sig. Tänk all energi jag kommer få från att äta pasta och pizza hela dagarna.

Vad tror ni om mig som äventyrscyklist?

Jag vill ju inte sätta världsrekord i att cykla snabbast, men kanske cykla långsammast och uppleva mest? Går det ens?

Så länge jag har sköna kläder, det är bra väder och bra podd/musik i öronen så klarar jag ju mig långt.

I januari fyllde förresten min Nishiki ett år! Världens bästa cykel. Önskar mig mer kunskap om cykelvård. Men det kanske kommer. Jag har en startsträcka på allt sånt just nu. 😉 Det jag behöver lära mig är typ allt från att byta slang om jag får punka till rengöring till fix med kedjan till vad jag ska packa vart och hur och varför.

Vart skulle du åka på cykeläventyr? Är du som mig, långsam och upptäckare, eller är du snabb och vill bara framåt?

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.