De bästa träningsgrupperna på facebook

Hej på er och god förmiddag! Det är onsdag, det är Guerilla Office och jag jobbar med lite allt möjligt idag. Först fixade jag lite med volontärerna inför Stora Influencerpriset som jag är ansvarig för, nu tänkte jag skriva det här inlägget, sen ska jag fixa lite med min egna fest nästa vecka, springa en runda, hålla gruppträning ggr 2 och panta. Vet ni, jag har inte pantat sen jag flyttade in i lägenheten i mars. Skulle ta ut min lilla påse och såg en stor hög med flaskor och burkar bakom. Mest Nocco cola såklart. Vad trodde ni? 😉

De bästa träningsgrupperna på facebook är:

Min tid för träning

Är min egna träningsgrupp, och den är givetvis den bästa av den bästa. 😉 Här är det djupa frågor ibland, enkla frågor ibland och framförallt fokus på att träning ska vara lätt att genomföra. Inte så komplicerat, inte så konstigt. Alla träningspass som blir genomförda är bra. Alla får plats. Välkomna in.

Träningsgäris

Såhär är beskrivningen: ”Facebookgrupp för oss som gillar att träna men även gillar chips, pommes, öl och livets andra härligheter. Alltså en träningsgrupp utan vikthets och kostråd utan bara träning utan hela livsstils-kitet. En grupp där vi kan peppa varandra, ge varandra tips och råd. Gruppen är alltså snubbfri, fri från viktsnack och snack om mat!”

Idk about you men älskar sån inställning.

Läs mer: 10 sätt att skapa träningsmotivation

The Pathetic Runners Group

Detta är nog den roligaste och mest stöttande löpargrupp jag hittat på facebook. Älskar namnet, älskar känslan i gruppen, älskar stämningen.

Den är på engelska, så kanske därför den är rolig, Idk. Gå med om du känner dig patetisk som löpare. Jag gör det gärna.

Löparbössan

Är en facebookgrupp där folk skänker pengar till höger och vänster för att hjälpa andra medlemmar få springa sina drömlopp. Stora lopp är dyra, men kanske har du en tia över till att andra får springa sina drömlopp, så kanske du får en slant tillbaka när det är din tur?

GladFriStark

Är min branschkollega Malins fb-grupp. Hon är grym på att peppa till vardagsmotion, peppa en att vara snäll mot sig själv och allt sånt där. Bra träningsgrupp helt enkelt.

Tränande veganer

Är en grupp jag är inne i och läser i ibland. Är inte helvegan, men måste verkligen inte äta kött, så tar mer än gärna till mig deras tips och idéer, även om jag inte kör fullt ut. Tycker det är bra stämning, bra pepp, bra motivation i den gruppen. Lite alla möjliga träningsformer i den, vilket är grymt kul!

Team Snigel

Den här fbgruppen blir jag alltid så glad över.

Det spelar nämligen inte någon roll om vilken tid du får på 10 kilometer, men att du har sprungit 10km, det är riktigt galet bra.

Cyklistbubblan – för oss som cyklar

My guilty-pleasure. Haha den här gruppen är för bra. Här går jag alltid in när jag är bitter efter att ha cyklat i morgontrafiken för att få vädra av mig, förutom att jag inte behöver skriva något själv för att alla andra är mer bittra än vad jag är. Obs, ingen grupp för veklingar utan om ni går med måste ni nog tåla lite humor och inte tillhöra gruppen lättkränkta personer. I gruppen måste du alltid ta cykelpersonernas sida. 😉

Det här är de bästa träningsgrupperna på facebook helt klart, iaf just nu. 

När jag hänger i en fb-grupp för träning så vill jag inte ha fokus på viktuppgång/nedgång, vill inte ha fokus på tider, på prestation, utan jag vill hellre ha fokus på motivation, på utmaningar, på känslan. Vill gärna se tips på övningar, på löparrundor, på träningspass, på snygg teknik i ett ryck eller liknande.

Vad vill du ha i en bra träningsgrupp?

Finns det fler bra grupper som jag missat att lägga till?

7 Comments

 1. Jag är med i din grupp så klart 😉
  Gladfristark, Lofsans Challenge, Springade tjejer… kanske någon mer som jag inte kommer på nu.
  Tidigare var jag med i några andra typ Träning, kost och hälsa, träningsglädje och allt vad det nu heter men jag fick nog och gick ur alla dom. Alldeles för många mansplaining-puckon som satt och kommenterade och sen gillade jag inte jargongen överhuvudtaget!

 2. Det är verkligen svårt att hitta grupper på Facebook. Ska länka vidare detta inlägget 🙂 Håller med dig på saker som du inte vill ha fokus på i en grupp. Grymt inlägg!
  Ha en grym dag/kväll

 3. Oj! Alltså … hur glad blir inte jag? Till och med fri och stark också;-)
  Clara – självklart supertack för att du tipsar om min grupp OCH tack för de andra tipsen. The pathetic … My god så underbar 🙂

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.