Dag 54 – Halt, militär skyddsvakt

Igår blev vi ÄNTLIGEN godkända skyddsvakter. Vi har haft två lugna veckor nu senaste tiden, med mycket teori och lagar, och till slut blev vi godkända militära skyddsvakter.

Så nu får vi vakta skyddsobjekt av olika slag, och ja, nu vet vi hur vi ska ingripa om något händer. Vi har pratat skyddslagen, polislagar och nödvärn. Vi har haft närkamp och tränat på att avvisa, tillfälligt omhänderta och gripa. Vi har tränat på att agera när det kommer någon som är hotfull, när någon är nyfiken och när någon ba är allmänt jobbig.

Riktigt lärorik utbildning, men också ganska seg och långtråkig, eftersom vi är så många…. det blev ganska lång väntan och mycket fritid som vi inte riktigt var vana vid. Jag brukar använda kanske 3gb surf när jag är där borta på en månad men nu har jag använt upp 28gb haha. Kanske för att jag streamat hockey och lite annat.

Men ändå kul att vara militär skyddsvakt. Känns som den rimligaste biten vi haft hittills under GMUn, det som jag kommer ta med mig och ha användning för i det civila. Jag har liksom numera koll på vad jag får göra, hur jag ska tänka om jag blir attackerad och lite sånt där.

Så snygg militär skyddsvakt.

Haha såg nu att min hjälm sitter helt galet. Inte alls så snyggt. Men men. Hjälmen är nog för övrigt det mest otympliga vi går runt med. Den är jobbig när den är på och den är i vägen när den är av. Men antagligen väldigt skön att ha om något händer på riktigt. 😉

Vilken del i utrustningen tycker ni är mest jobbig? 

Nu är det jul och ledighet, ska bli skönt med ett par dag hemma i lugn och ro…. om jag nu kan sitta still speciellt länge! 😉

GOD JUL ♡

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.