Dag 22 – Brandlarm!!!

Idag var en luuuuuuuugn och skön dag. Vi fick kallt-väder-utbildning av vår Kapten och vi fick tvättbyte samt städa. Och plutonens timme. Det var en lugn och väldigt skön dag. 

Fram till uppställningen 15.00. 

Då skulle vi helt plötsligt ha persisk marknad med materiell som vi donat med. Och mitt i den persiska marknaden (10 min innan vi skulle sluta) så gick brandlarmet. 

De skulle testa så det fungerade. 

Och uppenbarligen fungerade det. 

10 min innan vi skulle sluta. 

Börjar vänja mig vid att alltid vara förberedd för mycket mer än vad som står på schemat. Våra befäl verkar gilla att ta ut svängarna och träna oss på det mest osannolika. 

Det är väl visserligen bra, en fiende kommer ju inte meddela att hen kommer kl 10 och kommer stå på den högra stenen och rikta vapnet åt vänster. 

Vi tränar oss på att vara oförutsägbara och det gör ju fienden också. 

Men efter brandlarmet fick vi sjunga nationalsången till slut och sen bar det av in till centrum av GBG för mig för att träffa en av mina bästa vänner och äta en underbart god middag (åt lax-Teryaki!!!) och ta en lika god chokladboll på espresso house efteråt. Bra avslut på kvällen. 

Har även fixat mina kragspeglar på min andra uniform så nu har jag äntligen två att växla emellan. En lite fulare för fält och en lite finare för kaserntjänst. Fast båda lär bli lika skitiga. Vi är ju ändå en amfibiepluton. 

Nu ser jag fram emot permission och att ladda batterierna, kommer behövas. Nivån steppas ju upp hela hela hela tiden. Tänkte säga till ett befäl innan att packningen börjar kännas lätt, men vet inte om jag vågar för då lär de ju lasta på mer. Så säg inget!!! 😉 Godnatt! 

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.