Att sätta mål för framtiden

Igår körde jag bil till Örebro och på kvällen körde jag bil tillbaka till Katrineholm. Bor nästan här numera, som ni säkert sett på instastory.

Och igår lyssnade jag på ett avsnitt av Being Boss podcast. Ingen aning om vilket avsnitt men det var bra iaf. Hela poddserien är bra, rekommenderas. Och igårkväll pratade de om målsättning. Om att faktiskt sätta mål för det en gör, och att planera utefter målen.

De pratade om alla sina anteckningsböcker, en av de som pratade hade gått igenom sina gamla anteckningsböcker och sett mål efter mål som hade blivit uppfyllt på något sätt, kanske inte som hon planerat först, men de hade blivit uppfyllda.

På senaste tiden har jag blivit himla dålig på att använda mitt anteckningsblock, så imorse tog jag tag i att skriva en sida med mål med det jag vill jobba med. Skrev mål om min egen podd, om min blogg, om militärkvinnor och om min GMU som börjar om en och en halv vecka.

Skrev ungefär tre mål på varje. Inte så konkreta, men ändå. På GMU-biten står det personlig utveckling, lära mig om ledarskap i Försvarsmakten och få en bra erfarenhet. Eftersom jag inte än vet hur vi kommer utvärderas efter utbildningen så kan jag ju inte sätta upp mål med att få 8 av 10 poäng till exempel, så just nu börjar vi såhär. Eller ett mål kanske ska vara överleva. 😉

Jag gillar tanken på att ha mål, även om de är helt okonkreta och svåra att ta på. 

Jag gillar att ha något att jobba för.

Vet ni, känns faktiskt himla mycket behagligare att fundera på framtiden för min business nu när jag fått ner tankarna. Det är lättare att jobba med min egen podd nu när jag har ett varför.

Sätt dina egna mål:

  • Spalta upp först allt möjligt som du tänker på, sånt som du vill jobba med, kanske din lägenhet, kanske dina sociala medier, ditt jobb, när du vill skaffa hund eller ja, det finns massor att välja. Träningen givetvis! 😉
  • Sätt upp rimliga (eller orimliga) mål för detta. Om det är en ren lägenhet du vill ha, bestäm dig för dammsugning en gång i veckan, är det en hund du vill köpa, bestäm hur många kaffe-koppar du ska inte-köpa-på-espresso-house i veckan och börja spara. Är det ”komma igång med träningen” så specificera det mer och börja sen jobba mot ditt mål.
  • Fundera sen på planen för ditt mål. Är det något du ska jobba aktivt för just nu, eller är det något som får ”komma av sig själv?” Är det något du tänker ta tag i om ett år? Vad har du för plan med dina sociala medier? Vill du vara en heltids-influencer? Vad behöver du göra idag för att komma dit?

Har du några mål du jobbar för just nu?

5 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.