Att planera och strukturera upp sin vecka

Jupp jag äter chips och dricker cola ibland, även om det är onyttigt. Varför? För att det är gott och jag tycker om det… 😉 

Om bara några timmar är det slut på den här veckan och dags för en ny vecka. Jag brukar alltid avsluta mina veckor med att prata om den med mina tre företagskollegor jag hängde med i Göteborg, om vad vi ska göra i veckan och vad som gick bra förra veckan osv. Förra veckans fokus var min c-uppsats, vilket gick otroligt dåligt för jag har haft fullt upp med annat. Denna veckan ska inte få vara lika dåligt fokus, jag måste planera om och strukturera bättre. Fokus Clara. 😉

Planera din vecka

Mina bästa tips för att planera din vecka, vare sig det är för företag, för träning eller vad det nu är du ska planera är nedanstående tips:

  • Sätt ett fokus. Detta är något jag tagit efter Dorotea, det är något hon sätter varje vecka. Otroligt bra och otroligt strategiskt, även om det inte alltid funkar för mig. Men mitt fokus var inte så tydligt som jag behöver att det ska vara så omplanering.
  • Planera upp din tid i timmar. Detta gör jag framförallt för att få plugget gjort. Jag brukar alltid försöka sätta tid på hur mycket jag ska plugga varje dag. Standard är fyra timmar. På fyra timmar får jag gjort otroligt mycket om jag verkligen fokuserar. Det ska jag få in varje dag den här veckan som kommer.
  • Avgränsa och minimera. Planera inte för mycket. Här levererar tidscoachen ett annat bra inlägg på ämnet. Mina värsta veckor är när det är för mycket på schemat, och det hemskaste är att jag aldrig kommer ihåg vilken dag vilket gjordes, för att det är för mycket. Nej, omplanering och avskalning. Det får gärna hända mycket men inte så många måsten.
  • Planera något för din skull. Vad planerar du in VARJE dag för din egen skull? Träning för er som har svårt att komma iväg? Äta god mat? Laga mat? Jag försöker planera in en stund varje dag där jag bara sitter rakt upp och ner och inte gör så mycket mer än scrollar på instagram. Precis vad jag behöver ha.

Vad är dina bästa planeringstips?

6 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.