Min träningsplanering inför min antagningsprövning

Innan idag räknade jag ut att det är 22 dagar kvar tills jag ska göra en antagningsprövning.

De ska helt enkelt kolla om jag är duglig eller om jag ska ge upp mina drömmar om att jobba som Idrottsofficer om tio år.

Det är olika fystester och olika psykologiska tester som kommer pågå under ungefär ett dygn där borta i Stockholm.

Här är Försvarsmaktens egna film (osponsrat inlägg) om vad som händer under det där dygnet. Ser ju ofarligt ut men jag tänker ändå försöka förbereda mig.

Först och främst tänker jag mycket på det psykologiska. Jag antar att de kommer ställa frågor om min vilja till att kriga, till utlandstjänst och så. Det är inget jag tänker dela här än, men kanske i framtiden.

Sen tänker jag en hel del på min fysiska kapacitet och då speciellt konditionen.

Cykeltest är inget som (jag tror) kommer vara speciellt jobbigt, jag behöver bara cykla lite längre sträckor framöver så att jag är van, kanske också på en sån fast cykel på gymmet för att komma in i det där. Alltså själva testet kommer vara jobbigt, men inte rörelsen… 😉 

Det är mer ett eventuellt löptest som de kanske får för sig att göra. I militären sen så vet jag att det kommer bli en hel del spring och då med utrustning, så det tänker jag testa att träna med längre fram, men nu tänker jag fortsätta träna löpning en gång i veckan, så att jag får in vanan.

En gång i tiden när jag lånade Daniels militärbrallor och var snygg och solbränd… Dröm. 

Jag kommer inte maximera några styrkor inför min antagningsprövning, men däremot tänker jag fokusera på styrka och uthållighet. 

Det passar ganska bra med mitt nya tyngdlyftningsschema, där det just nu är mycket ”volym” och mindre maxlyft. Det är mer jobb för mina muskler och mindre fokus på teknik, även om det kanske är meningen med tvärtom hehe.

Försvarsmakten har gjort en serie på youtube med inriktning GMU, där de under 8 (?) klipp berättar hur det där med GMU går till och vad en faktiskt gör.

Visst är det trevligt att se att det är så få tjejer? 😉

Det är dock en helt annan sak att diskutera. Kanske något jag ska kika efter på min antagningsprövning, eller vad säger ni? Är ni intresserade av sånt där?

Överkroppsfokus – next level

Jag tjötar en hel del om min överkropp, men ja, det kommer fokuseras ännu mer här. Kanske inte bara för min antagningsprövning utan för längre fram också.

Jag vill ju kunna göra chins och sånt, som jag shiftade fokus till i början av december och som har vuxit fram ännu mer. Det är faktiskt ganska roligt att träna överkropp. 

En annan tanke angående överkroppsstyrkan är att min tanke angående militären är att en ska kunna klättra och annat sånt där och lyfta en massa kilon samtidigt, vilket jag inte antagligen kan just nu. Så det behöver jag träna inför. Och att kunna häva mig upp. Chinsgrejen.

Sammanfattning:

 • Mer uthållig styrka generellt
 • Mer överkroppsstyrka
 • Kondition (typ som tidigare)
 • Marschträning

Av både Försvarsmakten själva och alla jag snackat om det med rekommenderar mig att köra marschträning. Alltså ut och gå med en tung ryggsäck i några timmar. Gärna ganska många timmar. Detta för att ha vanan innan när jag väl kommer dit. Under GMU lär vi ju inte sitta still med vår utrustning dag ut och dag in tänker jag…… 😉 

Vad tror ni jag mer ska göra inför antagningsprövningen?

Är det något jag missat? Har ni gjort det? Hur var det? Vad ska jag tänka på? 🙂 Jag har så många frågor haha…

Alltså angående träningen fortsätter jag på ett ungefär som jag gjort hittills.. 😉 

6 Comments

 1. Alltså, åh. Det här tycker jag ju är så himla spännande! Jag har säkert sagt det tidigare, men jag jobbar på en skola där många elever sedan vill till Försvarsmakten, så jag tycker att det är så himla intressant att lära mig mer om hur det går till och vad som krävs.

 2. Du är rätt ute! Bålstabilitet och kondition är det viktigaste. Förbered dina knän för att ta tung belastning, många får skador i knäna. PS. cykeltestet är rätt tungt men träna kondition så går det bra. ? Lycka till och välkommen!
  /Soldat

  • Ah, men tack 😀 Tänker du belastning på knäna på själva antagningen eller tänker du för GMU längre fram? Tack så jättemycket! Ska träna så mycket jag hinner 🙂

   • Längre fram, många som skadar sig under GMU gör det för att knän och rygg/axlar inte är förberedda för den ökade belastningen. Och lära dig gå med packning är du också rätt ute med, promenad och march är två väldigt olika saker.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.