Andra träningshalvåret av 2017

Som ni kan läsa i det här inlägget så var första delen av träningsåret 2017 inget att hänga i julgranen. Mådde absolut inte på topp och fick verkligen inte ihop det.

Sen blev det sommar, ledighet, jag fick chans att andas, pausa och helt plöstligt så orkade jag träna ibland två gånger PER DAG!! Utan att vara helt död efter det dessutom! Men vi börjar från början:

Juli 2017

Månaden började med att jag blev töntigt kär i Henke, tränade på att springa inför min GMU och såklart en hel del pass på gymmet. Juni (efter själva plugget var slut) hade gått åt att återhämta, sova och sådär, så i samband med att jag träffade Henke så fick jag sådär galet mycket energi och började träna till höger och vänster. Simmade några gånger på actic, var ute mycket och sprang (åtminstone ett par gånger) och testade på att träna på Atleten i Katrineholm för första gången.

Augusti 2017

Tänk att jag ändå överlevde det där loppet…. Racerapport you find here. Fortsatte träna och jobba inför GMUstarten i oktober.

Sprang i trapporna i Cluny också! Himla bra träningstrappor, mindre bra träningsskor! 😉

September 2017

September var mest bicepsmånad….. Skämt åsido, vill minnas att jag fick till många bra träningspass i september. Gick mycket med Zero (hunden) och sprang en del också.

Oktober 2017

Den stora GMU-månaden. Första delen av GMUn (sista delen av månaden) innebar mest stå och gå i kängorna, inte så mycket träning (förutom BRAK). Ändå var en helt slut i kroppen, orkade knappt göra något och direkt när en la sig på kvällen så däckade jag haha!

November 2017

Lite mer fys, eller ganska mycket mer. Tror vi fysade en eller två gånger i veckan, förutom att gå och stå mycket då såklart. Vi började springa några gånger med packningen (fast inte så långt, mer att vi behövde förflytta oss snabbt för att hinna med).

December 2017

I Göteborg så hann jag nog med två pass på gymmet innan julledigheten, och förutom det var jag med på åtminstone några fyspass också. Tyvärr missade jag många pass av att jag var sjuk, hade ont i axeln/ryggen och lite andra anledningar som möten och sådär.

Här hemma har jag tränat både igår och idag! Igår tränade jag ben som känns väldigt bra och idag tränade jag överkropp som börjar kännas bra det med nu.

Sammanfattning:

Andra delen av 2017 var ju betydligt mer träning än första delen. Fick en helt annan regelbundenhet och hittade en pojkvän som tävlar i styrkelyft som innebär att han dragit med mig många gånger till gymmet också såklart. Blir ju lite lättare att komma iväg om han ändå ska dit menar jag. Så förutsättningarna för att bli ännu starkare 2018 är helt klart goda.

Att jag skulle nått några träningsmål överhuvudtaget under året… ja… nä. Nådde visserligen ”vara hyfsat i form för GMUn” men det är nog det enda. Hade önskat att jag var i bättre form men men, med mina förutsättningar så gick det inte.

Mål jag funderar på inför 2018 är:

  • Nå 80kg i benböj innan sommaren (har 75kg som pb nu, men var länge sen).
  • Orka springa en mil helt utan att stanna
  • Klara göra chins/pullups/dips
  • Testa på en ny träningsform, kanske till och med en ny lagsport? Behöver inte innebära att jag ska börja träna för att tävla men vill gärna testa på något nytt!

Blir spännande att se vad 2018 innebär för mig träningsmässigt!

Hur har ert träningsår varit?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.